Antena 3 CNN Life Cum creezi un mediu propice pentru muncă de la distanță

Cum creezi un mediu propice pentru muncă de la distanță

Munca de acasă sau remote face parte din noul normal, dar și din măsurile necesare pentru un stil de muncă adaptat la cerințele viitorului. Însă atunci când ești nevoit să-ți schimbi mediul de muncă de la birou acasă, devii responsabil pentru crearea unui ambient perfect pentru task-urile tale.

Cum creezi un mediu propice pentru muncă de la distanță
Sursa foto: pexels
de Georgiana Adam    |    28 Iun 2021   •   15:30

Concentrarea și productivitatea sunt elemente esențiale pentru un program de lucru satisfăcător, așa că ți-am pregătit câteva idei care te vor ajuta să te bucuri de acestea atunci când muncești de acasă:

Creează atmosfera potrivită

Munca la birou îți oferă avantaje la capitolul ambianță, deoarece aceste spații sunt echipate cu tehnologie de ultimă generație sau instalații potrivite pentru temperaturile dintr-o anumită perioadă a anului și luminile necesare pentru o activitate întreținută.

Atunci când activitatea se mută acasă, te confrunți cu aspecte precum temperaturile ridicate, iluminatul slab sau lipsa spațiului. Dacă vrei să muncești de acasă pe termen lung sau ești nevoit să faci asta odată cu măsurile luate de către angajator, trebuie să investești în tehnologia care te ajută.

Pentru a crea mediul potrivit, optează pentru ventilatoare și aparate de purificare a aerului din gama Alecoair.ro - importator aparate de filtrare aer, climatizare, masura si control. Acestea te vor ajuta să transformi spațiul de lucru de acasă într-un mediu cât mai pregătit să te ajute să-ți duci la capăt treaba în fiecare zi.

Concentrează-te pe puterea sunetului

Mediul ambiant include și sunetele care te ajută să te concentrezi și să intri în starea potrivită pentru muncă. În spațiile de birouri se creează o dinamică specifică acestei stări și devine mai ușor să accesezi resursele care te ajută să muncești cât mai productiv.

Acasă ai nevoie de toți stimulii care te încurajează spre muncă, iar muzica sau sunetele fac parte din această categorie. Așadar, investește într-un sistem audio care îți permite nu doar să asculți muzica ta preferată, dar și să-ți creezi un mediu care te protejează de distracții.

În funcție de felul în care lucrezi cel mai bine, poți opta pentru un sound system suficient de puternic pentru întreaga cameră. În acest fel vei putea să asculți chiar și muzică ambientală potrivită pentru flow-ul tău de lucru.

De asemenea, sunetele naturii sau ale ploii pot fi liniștitoare în zilele în care stresul atinge un nivel mai înalt.

Asigură-te că ești mereu conectat

Dacă poți să muncești de acasă full-time, activezi, cel mai probabil, într-un mediu digital și trebuie să fii mereu conectat la mediul online. Mai mult decât atât, colaborarea constantă cu întregul colectiv și cu echipa din care faci parte este necesară pentru productivitate.

De aceea, este important să ai o conexiune cât mai bună la internet și să poți folosi toate platformele de socializare și de conferințe video. Este posibil ca pentru asta să ai nevoie de o schimbare a abonamentului și de un buget mai mare pentru conexiunea la internet, în funcție de tipul de muncă pe care îl faci.

Discută deschis cu angajatorul despre costurile pe care le presupun aceste schimbări și măsuri pe care le implementezi acasă și poate te vei bucura de o mărire a salariului sau de un ajutor financiar.

Mediul pe care îl creezi acasă trebuie să te sprijine în procesul de muncă în fiecare zi, iar dacă te concentrezi pe detaliile care te ajută să faci treabă, nu vei avea decât de câștigat.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close