Antena 3 CNN Life Metoda prin care bucătăresele românce scapă de mirosul de mâncare gătită: "Fac un parfum super în casă"

Metoda prin care bucătăresele românce scapă de mirosul de mâncare gătită: "Fac un parfum super în casă"

Un număr tot mai mare de români au revenit la obiceiul de a găti acasă, renunțând la ieșirile în oraș sau la comanda de mâncare din cauza prețurilor ridicate.

Metoda prin care bucătăresele românce scapă de mirosul de mâncare gătită: "Fac un parfum super în casă"
Sursa foto: Getty Images I Natalia Lebedinskaia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   20:30

În timp ce unii se bucură de mirosul de mâncare proaspăt gătită, alții îl detestă și se confruntă cu dificultăți în a scăpa de el.

Situația devine mai complicată în apartamentele cu bucătării deschise și integrate în living, unde hota nu reușește întotdeauna să elimine complet mirosurile.

O femeie, în căutarea soluțiilor pentru a scăpa de această problemă, a cerut sfaturi pe un grup online dedicat trucurilor în gospodărie.

În cadrul postării sale, a descris eforturile nereușite de a elimina mirosurile persistente și a solicitat ajutor.

Citește și: Cât costă meniul pentru masa de Revelion în 2023. Românii vor plăti mai mult pentru a petrece noaptea dintre ani la restaurant

"Sunt în căutarea unei soluții pentru a elimina mirosul de mâncare din casă. Chiar și atunci când gătesc rar, mirosul persistă.

Am o hotă și deschid geamurile când gătesc, dar tot nu e suficient. Aerisesc casa ca în Frozen, dar mirosul rămâne. Am o problemă majoră cu mirosurile", a scris ea, potrivit Ziare.com

Sugestiile primite în comentarii au variat, de la soluții tradiționale la unele mai controversate. 

Una dintre propuneri a fost să se pună două dopuri de balsam de rufe și 400-500 ml de apă într-o crăticioară și să se lase la fiert pe aragaz timp de 10-15 minute pentru a parfuma casa.

"Apoi vă mai mirați de ce mor atât de mulți de cancer. Suportați mirosul de mâncare, nicidecum cel de chimicale."

"I-am făcut eu soțului la fel și era să-l "termin". A început brusc să nu mai aibă aer, să hârâie din piept și să tușească urat. M-am lecuit de așa ceva. Mai bine aerisesc și pun uleiuri volatile la încălzit și astfel mențin o atmosferă plăcută și sănătoasă în casă."

"Eu pun scorțișoară într o crăticioară cu apă. Nu suport balsamul. Numai că eu gătesc în casă, ce nu face miros puternic, restul gătesc în bucătăria de vară (locuiesc la țară). Scorțișoară și o coajă de măr, fac un miros super în casă." 

Alți utilizatori au atras atenția asupra posibilelor efecte nocive ale unor astfel de soluții chimice

În timp ce unii au recomandat variante precum fierberea foi de dafin sau adăugarea scorțișoarei și cojilor de portocale pentru a crea un miros plăcut în locuință, alții au sugerat metode mai naturale, cum ar fi aerisirea împreună cu utilizarea uleiurilor volatile.

Unii participanți la discuție au exprimat îngrijorări cu privire la expunerea la substanțe chimice și au propus soluții alternative mai sănătoase, cum ar fi arderea tămâiei sau utilizarea unor amestecuri naturale cu oțet și scorțișoară.

De asemenea, s-au evidențiat atitudini diferite față de mirosul de mâncare în general,  unii susținând că este semnul autenticității și gustului, în timp ce alții îl consideră deranjant și preferă să-l neutralizeze în diverse moduri.

 

×
Subiecte în articol: bucătăreasă miros mâncare
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close