Antena 3 CNN Actualitate Cât costă meniul pentru masa de Revelion în 2023. Românii vor plăti mai mult pentru a petrece noaptea dintre ani la restaurant

Cât costă meniul pentru masa de Revelion în 2023. Românii vor plăti mai mult pentru a petrece noaptea dintre ani la restaurant

Odată cu apropierea Revelionului, mulți oameni se gândesc la modalități cât mai plăcute și distractive pentru a sărbători trecerea dintre ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   09:10

Caviar, ruladă de cerb și mangaliță cu garnitură de afine murate în oțet, dar și multe alte preparate gustoase.

Asta au pregătit restaurantele fine dining din București pentru noaptea de Revelion.

Meniurile de degustare sunt tot mai căutate și în România, la fel ca în restaurante celebre din străinătate.

Însă pentru o astfel de experiență trebuie să scoateți din buzunar nu mai puțin de 1.200 de lei de persoană.

Citește și: Sărbătorile de iarnă la români. Care tradiții se mai respectă din vechime și care nu | Informații mai puțin știute despre bradul de Crăciun

O altă alternativa mai ieftina este mâncarea tradițională comandata pentru cei care petrec sărbătorile acasă. Meniul complet costă câteva sute de lei.

Un restaurant din București are un meniu de degustare pentru masa de Revelion din șase feluri sofisticate.

Conceptul de fine dining este nou în România, dar românii sunt tot mai interesați de astfel de experiențe culinare, mai ales dacă vor să aibă parte de ceva diferit în noaptea dintre ani.

1.200 de lei costă meniul, iar clienții primesc din partea casei și vin care merge perfect cu fiecare preparat în parte.

"Un meniu de degustare e un calapod pe care poți lucra mai bine ca bucătar, oamenii sunt curioși, și se pretează pentru amatorii de mâncare bună", a spus bucătarul chef Vlad Pădurescu.

Cei care vor sa plătească mai puțin și nici nu vor sa gătească, comandă sarmale, fripturi și platouri tradiționale acasă. Prețurile pornesc de la 250 de lei.

"Gândiți-vă că noi facem în cantitate foarte mare și ce iese, are alt gust", a spus Alex Negoiță, chef bucătar.

Anul acesta sunt tot mai căutate și meniurile pentru vegetarieni.

La restaurantele clasice, prețurile pentru meniurile de revelion pornesc de la 600 de lei și pot depăși ușor suma de 1000 de lei.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close