Antena 3 CNN Life Mihaela Bilic: Acest aliment este complet și valoros! Nimic nu-l poate înlocui în alimentația copiilor

Mihaela Bilic: Acest aliment este complet și valoros! Nimic nu-l poate înlocui în alimentația copiilor

Mihaela Bilic a prezentat calitățile de top ale unui aliment accesibil, care nu ar trebui să ne lipsească din dietă.

Mihaela Bilic: Acest aliment este complet și valoros! Nimic nu-l poate înlocui în alimentația copiilor
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2020   •   17:45

”Oul, o esență de nutrienți”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

”Natura a reușit să concentreze în ou tot ce e mai bun la capitolul nutriție. Un ou are 50g și doar 80 calorii. Cu toate astea oul este campion când vine vorba de sațietate (satură mai mult decât orice aliment ) și de calitatea proteinelor (conține proteine etalon).
Nu există proteine cu o valoare biologică mai mare și cu un coeficient de utilizare mai înalt, decât cele din ou. Dacă ar fi considerăm 100 indicele maxim de utilizare al proteinelor, oul are valoare biologică de 93,7 în timp ce valoarea pentru lapte este 84,5, pentru pește 76 și 74 pentru carnea de vită.

Proteinele sunt concentrate în albuș și nu pot fi digerate în stare crudă, albușul trebuie obligatoriu să fie gătit! Cat despre galbenuș, el conține grăsimi esențiale în dezvoltarea și funcționarea creierului și fosfolipide vitale pentru orice celulă. În plus are vitaminele liposolubile A și D, toate vitaminele din grupul B (inclusiv B12) și toate mineralele esențiale pentru funcționarea organismului. Dacă ar avea și glucide/fibre, oul ar fi alimentul perfect”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

”Cu doar 1 ou/săptămână introdus în alimentația copiilor din India, s-a obținut o creștere a performanței școlare/intelectuale cu 30% Iar pentru cei care au neșansa să dezvolte alergii la proteinele din ou, iată o veste bună: alergia dispare spontan după vârsta de 5 ani.
Atât de complet și valoros e oul, încât nimic nu-l poate înlocui în alimentația copiilor, gravidelor, sportivilor...”.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic ou aliment

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close