Antena 3 Life Mihaela Bilic avertizează: Cât de periculoasă este carnea de pui și de ce nu este recomandată copiilor

Mihaela Bilic avertizează: Cât de periculoasă este carnea de pui și de ce nu este recomandată copiilor

de Cristina Tudorache    |    09 Iul 2020   •   08:00
Mihaela Bilic avertizează: Cât de periculoasă este carnea de pui și de ce nu este recomandată copiilor
Sursa foto: Mihaela Bilic/Facebook

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de carne de pui, în special în alimentația copiilor. Procedura injectării cu hormoni a puilor de carne crescuţi intensiv poate contribui la apariția pubertății precoce. Care este cea mai sănătoasă carne pe care ar trebui să o consume cei mici.

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că carnea de porc este mai indicată decât cea de vită sau de pui la vârstele fragede.

”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Carnea de porc, mai sănătoasă decât cea de pui

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

Mihaela Bilic le recomandă părinților să adauge în alimentația copiilor lor carne de porc în favoarea celei de vită sau pui.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, mai spunea aceasta.

Consumul de carne de pui în rândul copiilor poate conduce la pubertate precoce

”La copii chiar nu este indicată carnea de pui cumpărată din comerţ. Eu fiind de formaţie pediatru, în ultimii doi ani am observat la fetiţe de un an sau chiar mai puţin că încep să le crească sânii, să li se formeze glanda mamară. Atât debut de pubertate precoce n-am avut niciodată”, susține Olimpia Moigrădean, medic pediatru. ”Explicaţia găsită de specialişti a fost că de vină este carnea de pui, pentru că la copilul mic, prima diversificare o faci cu carne de pui, iar puii sunt injectaţi - să crească mai repede - cu hormoni exogeni”, a precizat ea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close