Antena 3 CNN Life Mihaela Bilic: ”Atenție! Acest produs consumat în post produce dezechilibre hormonale grave!”

Mihaela Bilic: ”Atenție! Acest produs consumat în post produce dezechilibre hormonale grave!”

Nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția cu privire la produsele care înlocuiesc proteinele animale în timpul postului. Printre acestea, cea mai periculoasă este soia, care, potrivit medicului, ”produce niște dezechilibre grave hormonale”.

Mihaela Bilic: ”Atenție! Acest produs consumat în post produce dezechilibre hormonale grave!”
de Laura Dinu    |    18 Mar 2021   •   10:01

Legumele nu țin de foame, deloc. Le ridicăm în slăvi acum, tocmai pentru că am ajuns într-o perioadă în care alimentația noastră este extrem de rafinată.

Aș vrea ca mamele să înțeleagă că instictul copiilor este să fie atrași spre mâncărurile care sunt sățioase, consistente și care ne ajută să creștem.

Faptul că unui copil nu îi plac legumele în mod special, este o normalitate.

Automat, în post apar proteinele de origine vegetală. Bunica spunea că „fasolea e carnea săracului”, ca de altfel toate leguminoasele boabe – fasole, linte, năut, mazăre, mai nou, soia... Știm că din soia se face tot.

”Acum mâncăm soia în toate formele!”

Uram salamul de soia pe vremea lui Ceaușescu, iar acum mâncăm soia în toate formele. Mă uit cu disperare că este atât de ieftină, de probabil... modificată genetic, de accesibilă, încât din păcate, toți producătorii din industria alimentară folosesc proteinele din soia ca să dea viață consistentă unui produs de post.

Mai nou, proteina din mazăre este mult mai valoroasă, tocmai că nu e modificată genetic și pare că vine pe o siguranță din punct de vedere hormonal.

Consumul de soia produce niște dezechilibre grave hormonale. Ea are niște fitoestrogeni aproape identici cu estrogenul uman, și atunci, în caz de consumare, chiar putem să ne dăm sistemul endocrin peste cap.

”Atenție mare! Aceste proteine vegetale, tocmai pentru că sunt vegetale, sunt de calitatea a doua!”

Atenție mare! Aceste proteine vegetale, tocmai pentru că sunt vegetale, sunt de calitatea a doua. Nu au toți aminoacizii esențiali prezenți, așa cum sunt proteinele de origine animală, care sunt complete.

Ele trebuiesc combinate. Adică proteinele de origine vegetală din leguminoase, trebuie într-un mod firesc - chiar dacă ni se pare un pleonasm – combinate cu cereale.

Deci, noi când mâncam fasole bătută pe pâine era o chestiune corectă, când italienii fac paste sau orez cu mazăre, sau cu fasole boabe e corect... apoi pun leguminoase în rizoto. În Mexic, iată, se face fasolea boabe cu porumb, deci tot ce înseamnă asociere de leguminoase cu cereale, este extrem de corect nutritiv”, este de părere Mihaela Bilic. 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic soia
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close