Antena 3 CNN Life Topul celor mai sănătoase alimente. Mihaela Bilic: ”E o chestiune obligatorie pentru echilibrul nostru”

Topul celor mai sănătoase alimente. Mihaela Bilic: ”E o chestiune obligatorie pentru echilibrul nostru”

Mihaela Bilic a realizat un top al celor mai sănătoase alimente pentru organismul uman.

Topul celor mai sănătoase alimente. Mihaela Bilic: ”E o chestiune obligatorie pentru echilibrul nostru”
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2024   •   14:36

Nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt alimentele care sunt sănătoase și ne ajută să menținem vitalitatea organismului uman.

Potrivit acesteia, pe locul întâi și doi se află pâinea și laptele, apoi carnea.

”Trebuie să pun pe locul întâi și doi pâinea și laptele, cu subprodusele lor, ne întoarcem la chestiunile simple, de bun-simț, de bază. Nu avem cum să fim vegetarieni sub nicio formă, că a hotărât natura, nu că suntem noi morali și lipsiți de etică și compasiune pentru animale, nu există așa ceva.

Nu trebuie să dezvoltăm relații afective cu animalele pe care le mâncăm, nu ținem în casă le dăm nume, ne jucăm cu ele, iar apoi le omorâm și le mâncăm, nu se face așa.

A mânca produse de origine animală e o chestiune obligatorie pentru echilibrul nostru, mai ales la capitol de sistem nervos. Creierul nostru fabulos a ajuns la aceste rezultate datorită faptului că natura a hotărât că nu mai suntem erbivori. Pâine, carne, ouă, carne, pește, asta e baza nutriției.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul podcastului " target="_blank">”Cafea cu visuri”.

Totodată, nutriționista a demontat mitul consumului de fibre. Potrivit acesteia, nu este sănătos ca cei mici să consume regulat fibre, asta pentru că accelerează tranzitul, iar organismul nu mai are timp să absoarbă mineralele și vitaminele.

”Oamenii au scos din context. De ce e mai bună făina integrală? Are mai multe fibre. Și fibrele ce fac? Nu au niciun rol nutriitiv. De ce sunt bune? Accelerează tranzitul, dar cine are nevoie de tranzit accelerat? În niciun caz copiii.

În momentul în care îi dai fibre multe copilului, îi accelerează tranzitul, nu mai au timp să se absoarbă mineralele și vitaminele. Poate să facă carențe, de la fier până la vitamine liposolubile, pentru că au tranzitul mult prea accelerat. Duce la niște intoleranțe alimentare, te trezești cu copilul că are intoleranțe alimentare, pentru că tu, ca mamă, i-ai dat multe fibre”, a mai spus Mihaela Bilic.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic top alimente sanatoase
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close