Antena 3 CNN Life Motivul pentru care ne este mereu somn în mijlocul de transport în comun

Motivul pentru care ne este mereu somn în mijlocul de transport în comun

Motivul pentru care ne este mereu somn în mijlocul de transport în comun
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Apr 2018   •   10:41

În drum spre serviciu, metroul, tramvaiul sau microbuzul, suntem tentați să mai ațipim un pic, mai ales dacă găsim un loc liber pe scaun. 

Potrivit medicului Michael Breus, specialist în medicina somnului, există două cauze pentru care se întâmplă acest lucru. Fie o persoană suferă de sindromul Sopite, care se manifestă printr-o stare puternică de somnolență, dar care se deosebește de starea de oboseală. Fie este vorba despre o persoană care are probleme cu somnul care, atunci când se află într-o astfel de situație, în care se simt relaxați, nu trebuie să fie atenți la nimic, sunt într-o stare constantă de mișcare și aud constant același tip de sunete, este indusă starea de somn.

La fel de des ni se întâmplă ca, atunci când ne așezăm să citim în mijlocul de transport în comun, să ne confruntăm cu o astfel de situație. Tot medicul Michael Breus ne explică ce se întâmplă.

„Nu are nici o legătură cu cititul. Este vorba despre faptul că ești în acel mediu stabil de care vorbream mai devreme și că ești, cel mai probabil, destul de obosit”, sugerează Breus, potrivit elle.ro.

×
Subiecte în articol: somn
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii!
x close