Antena 3 CNN Life Nu faceți niciodată asta înainte de culcare! Obiceiuri periculoase care trebuie evitate cu orice preț

Nu faceți niciodată asta înainte de culcare! Obiceiuri periculoase care trebuie evitate cu orice preț

Trăim vremuri în care somnul a devenit un moft. Și asta pentru că nu mai avem timp nici măcar pentru cele 7-8 ore de somn atât de recomandate de medici. Astfel, ajungem să ne odihnim maximum 5-6 ore pe noapte. Tocmai de aceea este extrem de important să învățăm cum să facem aceste puține ore cât mai odihnitoare.

Nu faceți niciodată asta înainte de culcare! Obiceiuri periculoase care trebuie evitate cu orice preț
Sursa foto: pixabay
de Manuela Sturzu    |    26 Iul 2020   •   23:10

Evitați lichidele cu cel puțin 1-2 ore înainte de culcare! În cazul în care consumați lichide cu puțin timp înainte de a vă culca, este posibil ca odihna dumneavoastră să fie întreruptă cel puțin o dată.

Încercați să vă detașați de probleme! Mențineți o distanță strategică față de problemele zilnice și creați-vă un timp și o rutină sănătoasă cu privire la somn. Astfel, creierul dumneavoastră se va putea odihni.

Nu ”stați pe telefon” înainte de culcare. Expunerea la lumina albastră a telefonului sau a altor dispozitive duce la stoparea producției de melatonina, hormonul care reglează trecerea organismului din starea de veghe în cea de somn. Acest lucru este valabil și pentru televizor. 

Puneți preț pe saltea! Salteaua pe care o folosiți face o mare diferență între un somn bun și o noapte grea. Dacă salteaua este de calitate slabă sau dacă este uzată, poate provoca dureri de spate și de gat, nu doar pentru oamenii în vârstă ci pentru toate vârstele! De asemenea, salteaua poate afecta calitatea somnului și automat și performanțele de a doua zi. 

Nu mâncați și nu ”ronțăiți” nimic cu cel puțin 3 ore înainte de culcare. Procesul de digestie menține organismul alert, astfel încât calitatea somnului va fi afectată. De asemenea, numeroase studii au demonstrat o strânsă legătură între mesele înainte de culcare și coșmaruri. 

Evitati activitatea intensă sau exercițiile fizice cu cel puțin 2 ore înainte de culcare. Medicii spun că somnul va fi deficitar în cazul în care vă suprasolicitați în orele dinaintea somnului. 

Picioarele înghețate afectează somnul. Chiar dacă este o afirmație neobișnuită, veți vedea că, dacă folosiți o pernă caldă sau șosete, somnul se va instala mult mai repede.

Majoritatea studiilor arată că, dacă mergeți la culcare la o oră anume, în fiecare seară la aceeași oră și aveți o rutină înainte, cum ar fi spălatul pe dinți, dușul, etc, somnul va fi de calitate și vă veți trezi odihniți a doua zi.

Nu consumați băuturi care conțin cafeină cu cel puțin 4 ore înainte de culcare. Aici este inclus și ceaiul verde sau negru, băuturi puternic energizante.

Sursă: mycentralhealth.com

 

×
Subiecte în articol: somn
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close