Antena 3 CNN Life Oameni Atitudinea care a cucerit SUA şi întreaga lume. Ce sfaturi i-a dat Barack Obama unei fetiţe de 10 ani cu doi taţi

Atitudinea care a cucerit SUA şi întreaga lume. Ce sfaturi i-a dat Barack Obama unei fetiţe de 10 ani cu doi taţi

Atitudinea care a cucerit SUA şi întreaga lume. Ce sfaturi i-a dat Barack Obama unei fetiţe de 10 ani cu doi taţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2012   •   08:32
Atitudinea deschisă a lui Barack Obama asupra unui subiect delicat în SUA, homosexualitatea, a determinat-o pe o fetiţă de 10 ani, fiica unui cuplu de homosexuali, să îi trimită o scrisoare preşedintelui american.

Micuţa i-a mulţumit lui Barack Obama şi i-a cerut sfaturi despre cum să se comporte atunci când colegii de şcoală îşi bat joc de ea din cauza orientării sexuale a părinţilor săi.


„Sunt fericită ca sunteţi de acord că doi bărbaţi se pot iubi unul pe celălalt, însă la şcoală ceilalţi copii considerălucrul acesta este scârbos şi ciudat. Îmi rănesc des sentimentele, aşa că am decis sa mă adresez dumneavoastră, pentru că sunteţi eroul meu. Dacă aţi fi fost în locul meu şi aţi fi avut doi taţi care se iubesc unul pe celălalt, ce aţi fi făcut?" l-a întrebat micuţa Sophia Sophia Bailey Klugh pe Barack Obama.

Cu toate că şansele să primească un răspuns direct de la preşedintele american erau extrem de mici, scrisoarea Sophiei l-a impresionat pe Obama şi răspunsul acestuia nu a întârziat să apară.

„Mulţumesc că mi-ai scris cuvinte de o asemenea însemnătate despre familia ta. În timp ce citeam scrisoarea ta, m-am simţit mândru că sunt preşedintele tău".

„în America, nici o familie nu este identică cu altă familie. Trebuie să ne mândrim cu diversitatea. Diferenţele dintre noi ne unesc", a scris Barack Obama.

Cât despre faptul că fetiţa este necăjită des de colegii săi, Obama a spus:Este foarte important să îi tratezi pe cei din jurul tău aşa cum te aştepţi să te trateze şi ei pe tine. Aminteşte-le mereu că şi ei trebuie să procedeze la fel".

Barack Obama a câştigat din nou alegerile din SUA. El va rămâne pentru un al doilea mandat la Casa Albă. Barack Obama, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite şi primul afroamerican aflat la conducerea primei puteri mondiale, îşi păstrează locul în istorie.

VEZI SCRISORILE ÎN GALERIA DE MAI JOS



 

×
Subiecte în articol: scrisoare presedintele SUA
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close