Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei: Vasile Vlaşin, despre aparatul medical care salvează vieţile copiilor

Eroul Zilei: Vasile Vlaşin, despre aparatul medical care salvează vieţile copiilor

Copiii din România cu probleme grave de sănătate primesc o şansă la viaţă. Doi soţi care au trăit drama pierderii singurului copil s-au zbătut din răsputeri ca ceea ce au trăit ei să nu se mai repete. În urmă cu patru ani, familia Vlaşin şi-a pierdut copilul în vârstă de doi ani deoarece spitalul la care au cerut ajutor nu avea un defibrilator. Copilul se înecase cu mâncare, iar lipsa echipamentului de specialitate a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. Ce doi părinţi au hotărât să strângă bani pentru un echipament care să salveze vieţi

Eroul Zilei: Vasile Vlaşin, despre aparatul medical care salvează vieţile copiilor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
10 Dec 2019   •   12:50

Au cerut apropiatilor ca, în loc de coroane, să depună într-un cont contravaloarea acestora. Însa nu s-au oprit aici. Trei luni mai tarziu, familia Vlaşin a donat spitalului un echipament în valoare de 50.000 de euro.

Vasile Vlaşin a vorbit la Antena 3, despre cum a reuşit să ofere şanse la viaţă copiilor cu ajutorul aparatului de specialitate.

''Folosirea defibrilatorului este vitală. Inima odată oprită, fără impulsuri electrice nu îşi reia activitatea (...) Există din păcate, inclusiv spitale care nu au defibrilatoare funcţionale. Pe data de 10 a 10-a, la ora 10, am montat primul defribrilator automat. După doi ani de proceduri, am obţinut cunoscuta linie de SMS, 8844, la care oricine poate să doneze 2 euro prin trimiterea cuvântului MINUNI '', a spus Vasile Vlaşin.

 

 

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close