Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Manuela Ilioiu oferă ajutor pentru mamele aflate în dificultate

Eroul Zilei. Manuela Ilioiu oferă ajutor pentru mamele aflate în dificultate

Potrivit studiilor recente, doar 12% dintre mamele românce alăptează, asta în condiţiile în care Organizaţa Mondială a Sănătăţii susţine că peste 90% dintre mamele de pe glob pot alăpta şi ar trebui să fie susţinute. Manuela Ilioiu, consultant certificat în alăptare, a ajutat mii de femei să aibă o naştere uşoară, să înţeleagă profund nevoia bebeluşului şi să poată face alegerile cele mai potrivite pentru copiii lor.

Eroul Zilei. Manuela Ilioiu oferă ajutor pentru mamele aflate în dificultate
Sursa foto: Manuela Ilioiu/Facebook
de Iulia Orgo    |    08 Iul 2020   •   15:35

Manuela Ilioiu a studiat Jurnalismul, dar după naşterea fetiţei sale s-a dedicat cu totul educaţiei prenatale. A lucrat în maternităţi de stat şi în clinici private, iar peste tot a oferit sute de consultaţii gratuite, în special mamelor minore sau aflate în dificultate.

Manuela Ilioiu spune că în România nu există consultanţi în maternităţi, iar mămicile nu primesc sprijin după naştere

''Nu avem educaţie în timpul sarcinii. Nu avem educaţie pentru gravide şi nu avem sprijin profesionist în maternitate pentru ele după ce nasc. În primele zile, în prima săptămâna care e cea mai importantă pentru alăptare, noi nu avem consultanţi nici în clinicile private, nici în cele de stat. În momentul de faţă, eu lucrez într-o maternitate de stat în oraşul în care locuiesc, în Braşov, dar este printre puţinele maternităţi care oferă sprijin mamelor după naştere, în primele zile.

Consultantul certificat în alăptare vorbeşte despre cât de important este ca mămicile să fie corect informate: ''Să facem medicină bazată pe dovezi, nu pe ceea ce se făcea acum 30 de ani''

''E important să primească informaţii de la specialişti. Locul de unde ne luăm informaţiile ca mame este foarte important. Asistentele şi moşele din maternităţi fac tot ceea ce pot şi ce ştiu, dar nu este suficient. E important să fie cineva care are educaţie continuă în ce priveşte lactaţia, cineva care lucrează tot timpul cu mame, cu bebeluşi şi este la curent cu tot ceea ce este nou. Să facem medicină bazată pe dovezi, nu pe ceea ce se făcea acum 30 de ani'', spune Manuela.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei mame manuela ilioiu
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close