Antena 3 CNN Life Oameni Povestea de succes a soţilor din Cluj care produc muştar. Sortimentul special colorat cu cărbune activ şi trufe

Povestea de succes a soţilor din Cluj care produc muştar. Sortimentul special colorat cu cărbune activ şi trufe

O poveste picantă s-a construit în jurul unui condiment foarte popular în România, şi anune muştarul. Tatiana şi Zoltan au creat un brand cu care speră să pună Clujul pe harta oraşelor celebre pentru fabricarea acestui sos. Ei au creat şi muştarul gotic, de culoare neagră, o ambiţie a celor doi soţi, care au vrut să realizeze un sortiment care nu are culoarea clasică.

Povestea de succes a soţilor din Cluj care produc muştar. Sortimentul special colorat cu cărbune activ şi trufe
Sursa foto: Antena 3
de Oana Matei    |    18 Sep 2022   •   09:34

Tatiana şi Zoltan au pus pe picioare afacerea de la Cluj şi au reuşit ca anul trecut, cifra de afaceri să atingă 40.000 de lei. Asta în condiţiile în care de tot business-ul se ocupă numai ei doi.

Prima reţetă au încercat-o acasă şi de atunci, sosul lor pentru mici a ajuns în mii de farfurii. 

"Soţia a realizat o reţetă foarte specială. Este bazată pe miere şi pe vin alb sec, un muştar pentru sosuri, dressing-uri, maioneză, etc", a spus Zsoltan Kovacs, în exclusivitate pentru Antena 3.

Mica făbricuţă nu lucrează acum la capacitate maximă, însă planul este ca producţia să fie mărită constant. Boabele de muştar parcurg trei etape până se tranformă în pasta atât de căutată.

"Prima etapă este zdrobirea boabelor de muştar, respectiv realizarea făinei de muştar. A doua etapă, creearea compoziţiei după reţetă, cu ajutorul ingredientelor, în mare parte muştar, oţet de mere, condimente, iar apoi trecerea compoziţiei prin moara de piatră", adaugă bărbatul.

Cea mai mare provocare a fost muştarul negru, unul dintre cele patru sortimente care se prepară la Cluj.

"Sunt reţete personalizate, reţete ieşite din comun. Aici aş aminti şi de ambiţia noastră de a crea un muştar care nu are culoarea galbenă, ci negru. Muştarul negru este colorat cu cărbune activ şi cu trufe", adaugă Zsoltan Kovacs.

Materia primă este foarte importantă, iar antreprenorul dă asigurări că tot ce pune în sos este natural. 

×
Subiecte în articol: muştar Cluj carbune trufe
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close