Antena 3 CNN Life Oameni Drum lin, Sara Nukina... | Zeci de preoți la înmormântarea fetei cu voce de înger: "O vom purta permanent în inimă"

Drum lin, Sara Nukina... | Zeci de preoți la înmormântarea fetei cu voce de înger: "O vom purta permanent în inimă"

Scene tulburătoare la înmormântarea fetei cu voce de înger, Sara Nukina, care a murit la doar 18 ani răpusă de o tumoră cerebrală. Zeci de preoţi au fost alături de familie la înmormântare.

Drum lin, Sara Nukina... | Zeci de preoți la înmormântarea fetei cu voce de înger: "O vom purta permanent în inimă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    17 Dec 2022   •   13:49

Slujba a fost oficiată în biserica Sfinții Împărați Constantin şi Elena" şi "Sfânta Cuvioasă Parascheva", unde în urmă cu exact un an răsunau colindele cântate de Sara, întoarsă de la Viena, unde se afla pentru tratament.

Sute de oameni au venit să o conducă pe ultimul drum pe frumoasă Sara, o româncuță pe jumătate japoneză. Colegii de liceu de la Colegiul Național Elena Cuza și mai mulți profesori au venit să fie alături de familia îndurerată.

De asemenea, Corul Tronos al patriarhiei, condus dearhidiaconul protopsalt Mihail Bucă, alături de care Sara obișnuia să cânte, chiar și după ce s-a îmbolnăvit. Zeci de preoți au înălţat rugăciuni pentru odihnă sufletului său.

Sara Nukina a sensibilizat o țară întreagă cu vocea ei și cu bunătatea de care dădea dovadă. În perioada sărbătorilor, cânta cântece bisericești și se ducea să colinde prin spitale și azile de bătrâni, să le aducă alinare copiilor bolnavi și bătrânilor internați.

Lupta Sarei cu boala a debutat cu o durere puternică de cap

Din păcate, Dumnezeu a luat-o la el chiar în postul Crăciunului. Împlinise 18 ani în septembrie. Și tot în septembrie, în urmă cu doi ani, o durere puternică de cap a smuls-o de lângă familie, prieteni și colegi.

Părinții au făcut eforturi uriașe să o ducă la un spital din Viena pentru tratament. Totul părea să meargă bine pentru Sara, dar boală a răpus-o în cele din urmă.

Deși era doar o copila, Sara a dus cu demnitate lupta cu boala. Și la Viena, mergea să cânte în biserica și se ruga pentru toți cei suferinzi. Avea un suflet uriaș, voia să devină învățătoare, era o elevă de notă 10, era o adevărată ambasadoare a cântecului popular românesc, a purtat cu mândrie drapelul României și la competiții sportive internaționale de Karate.

Tatăl ei, multiplu campion la karate în Japonia, este stabilit de peste 20 de ani în România și a învățat generații întregi de copii români să aibă mentalitate de învingător. Sensei Nukina Nobuyuki a fost creștinat Gheorghe, iar slujba de botez a fost oficiată de șapte preoți, în frunte cu Arhieposcopul Teodosie. Naș de botez i-a fost chiar marele poet Adrian Păunescu.

"Dragi părinți, dragi prieteni și colegi ai Sarei, practic parte din noi a intrat în Împărăția lui Dumnezeu. E acolo, nu va mai fi cu noi, dar o vom purta permanent în inimă, cu rugăciune mai vie ca oricând pe Sara.", a spus părintele profesor Vasile Gavrilă, care a rostit un cuvânt de mângâiere la finalul slujbei.

sursă imagini slujbă și concert biserică: Lumina Cuvântului.

×
Subiecte în articol: Sara Nukina preoti înmormântare
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close