Antena 3 CNN Life (P) 3 intrebari fundamentale ale caror raspunsuri conteaza in cazul unui implant dentar

(P) 3 intrebari fundamentale ale caror raspunsuri conteaza in cazul unui implant dentar

(P) 3 intrebari fundamentale ale caror raspunsuri conteaza in cazul unui implant dentar
03 Mai 2017   •   12:25

Inevitabil, numeroase persoane, ajung ca pe parcursul vietii sa sufere de probleme ale dintilor, unele mai simple, altele grave. In situatiile in care dintii sunt grav deteriorati, acestia nu pot suporta o restaurare si sunt eliminati (extrasi). In acest context, o persoana informata poate sa decida pentru un implant dentar pentru ca acesta are o multime de avantaje.

Intre intrebarile pe care oricine si le poate pune in legatura cu un implant dentar fac parte si urmatoarele: Care sunt complicatiile unui implant dentar? Ce dezavantaje poate avea un implant dentar? Cat costa un implant dentar?

1. Care sunt complicatiile unui implant dentar

Implanturile dentare sunt inca cea mai buna optiune pentru inlocuirea dintilor lipsa, datorita succesului inregistrat de procedura in majoritatea cazurilor. Insa nu tot ceea ce straluceste trebuie considerat aur. Asa stau lucrurile si in cazul unui implant dentar, pentru ca desi este o solutie salvatoare pentru cei mai multi pacienti, poate avea si complicatii. Una dintre principalele conditiile ale succesului este experienta medicului stomatolog. De exemplu, sintagma dentist bun Dr Aristide este una dintre solutiile sigure. Oricine va cauta pe Internet aceasta sintagma va intelege de ce.

Complicatiile implanturilor dentare pot sa apara in diferite stadii:

Inainte de a efectua implantul dentar: De regula, atunci cand osul maxilarului nu suporta aceasta procedura. Mai exact, in cazul in care locul in care urmeaza sa fie plasat implantul nu este suficient de os, nu este posibil implantul. Or, implanturile dentare se integreaza cu structura osoasa a gurii si, prin urmare, trebuie sa existe suficient os, astfel incat implantul sa poata fi pozitionat in siguranta. Pentru a rezolva aceasta problema se poate realiza o mica grefa osoasa.

In timpul pozitionarii implantului: De regula, in acest stadiu nu apar complicatii, deoarece procesul este foarte eficient. Posibilitatea de a aparea probleme este de aproximativ 2% din cazuri. Implanturile sunt realizate din titan, iar acest material este biocompatibil cu corpul uman.

Dupa efectuarea implantului dentar: O procedura incorect realizata sau igiena precara se pot solda cu riscuri pentru sanatatea pacientului. Igiena precara este insotita de riscul de contaminare cu bacterii care vor provoca dureri si multe alte simptome, precum roseata si sangerarea in zona in care se afla implantul. Prin urmare, este necesar sa se trateze precoce orice fel de infectie. Peri-implantita este o boala inflamatorie care se manifesta in jurul implantului, la nivelul osului si gingiei. Este produsa de o infectie bacteriana. De obicei, cauzeaza pierderea tesutului osos si inflamatie. Bacteriile se pot dezvolta foarte repede si pot duce la pierderea implantului.

Implanturile dentare pot fi deteriorate si atunci cand se administreaza medicamente, cand pacientul este fumator sau consumator de droguri.

Ce dezavantaje poate avea un implant dentar?

Intre dezavantajele unui implant dentar, se numara urmatoarele:

  • Implanturile pot fi oarecum costisitoare;

  • Exista posibilitatea ca osul sa respinga implantul (foarte rar);

  • Interventia chirurgicala poate sa provoace durere, umflare sau sangerare, in cazuri rare;

  • Pot exista leziuni ale nervilor de la nivelul muschilor adiacenti;

  • Infectarea din cauza fisurilor.

Dezavantajele unui implant dentar sunt putine, iar riscurile sunt minime. Desi unele pot parea un pic mai grave decat altele, acestea sunt foarte rare si sunt usor de tratat.

Cat costa un implant dentar?

Pretul unui implant dentar este considerat de catre multe persoane principalul dezavantaj al procedurii. Implanturile dentare nu sunt ieftine, fiecare procedura are un pret care se adauga la costul final, insa chiar si asa se merita investitia, pentru ca reprezinta cea mai buna solutie pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Rata de succes a unui implant dentar este de aproximativ 90% pentru maxilarul superior si 95% pentru maxilarul inferior (mandibula). Motivul pentru care se intampla acest lucru se datoreaza faptului ca osul maxilarului superior este mai putin dens decat al maxilarului inferior, deci este un pic mai complicat procesul de osteointegrare.

In cele mai multe cazuri succesul unui implant dentar este cu mult peste 90% (eventual pana la 98%, daca este realizat in mod corespunzator).

Asadar, implanturile dentare sunt o alegere excelenta atunci cand vine vorba de inlocuirea unui dinte!

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close