Antena 3 CNN Life Patronii din stațiunile turistice primesc 250 de lei, subvenție de la stat, pentru fiecare elev sau student angajat: Cât ajung să câștige tinerii în fiecare lună

Patronii din stațiunile turistice primesc 250 de lei, subvenție de la stat, pentru fiecare elev sau student angajat: Cât ajung să câștige tinerii în fiecare lună

Angajarea elevilor și a studenților pe perioada vacanței cu sprijin de la buget este mană cerească pentru patronii de pe litoral. Studenţii pot munci cu normă întreagă, iar pentru elevii sub 18 ani, aflaţi în vacanţă, programul de lucru este de 6 ore pe zi. Nu ies în pierdere nici angajatorii, care primesc de la stat câte 250 de lei, pentru fiecare elev sau student.

Patronii din stațiunile turistice primesc 250 de lei, subvenție de la stat, pentru fiecare elev sau student angajat: Cât ajung să câștige tinerii în fiecare lună
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    30 Iun 2021   •   12:21

În plin sezon estival, terasele si hotelurile din staţiunile turistice sunt în criză de angajaţi aşa că angajează pe bandă rulantă elevi şi studenţi. Aceştia din urmă spun că vor să se angajeze pe timpul vacanţei, să nu mai depindă de banii părinţilor şi astfel să poată pleca în vacanţe ori să-şi cumpere lucruri pe care şi le doreau demult.

Patronii au nevoie de personal tânăr, capabil şi dispus să lucreze câteva zile pe săptămână. Vorbim de o muncă deloc uşoară, însă tinerii care vor să facă un ban de buzunar îşi sacrifică vacanţa de vară.

Posturile de ajutor de ospătar sunt cele mai ofertante pentru tineri, pentru că, în această perioadă, obţin, pe lângă salariu, şi un bacşiş consistent.

Elevii şi studenţii angajaţi pe timpul vacanţei sunt plătiţi cu cel puțin salariul minim net pe economie care, în prezent, este de aproape 1.400 de lei.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close