Antena 3 CNN Life Peste 50 de milioane de americani intenționează să parieze pe Super Bowl LVII

Peste 50 de milioane de americani intenționează să parieze pe Super Bowl LVII

Super Bowl LVII este unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive ale anului.

Peste 50 de milioane de americani intenționează să parieze pe Super Bowl LVII
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2023   •   14:25

Ediția din 2023 le pune față în față pe Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles, iar confruntarea va avea loc luni, 13 februarie, de la ora 01:30 (în România).

Peste 100 de milioane de americani sunt așteptați să urmărească meciul din fața televizoarelor, iar mulți dintre ei vor "condimenta" evenimentul cu pariuri efectuate pe Super Bowl LVII, o activitate recreațională și distractivă.

Conform unui sondaj al American Gaming Association (AGA), 50.4 milioane de adulți americani sunt așteptați să parieze pe câștigătorul meciului din Super Bowl LVII. Este un adevărat record, întrucât numărul de pariuri așteptate pentru evenimentul din acest an este cu 61% mai mare decât recordul anterior stabilit în 2022.

Potrivit sondajului, 30 de milioane de americani sunt așteptați să efectueze pariurile online, în creștere cu 66% față de ultimul an. Ceilalți vor miza în mediul land based, unde, de asemenea, se înregistrează o creștere de 50% față de 2022.

Și suma pariurilor efectuate este estimată la 16 miliarde de dolari, de două ori mai mult decât previziunile din 2022. Potrivit AGA, la interesul tot mai mare pentru pariurile pe Super Bowl LVII contribuie faptul că în mai multe zone din SUA pariurile au fost legalizate. Participanții la sondaj au afirmat că se bucură că au posibilitatea să parieze în deplină legalitate și siguranță și spun că această activitate face vizionarea Super Bowl LVII mult mai captivantă.

Dacă americanii se află încă în plin proces de legalizare a jocurilor de noroc în unele state, în România piața este reglementată de ani buni. Mai exact, din 2016 s-a făcut trecerea la noua legislație, iar în prezent avem peste 30 de operatori de gambling online legali. Astfel, clienții se pot bucura de un joc responsabil pe platforme sigure, în care toate datele lor sunt păstrate în siguranță, pe servere securizate, iar tranzacțiile sunt criptate.

Super Bowl LVII se dispută în Arizona

Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles sunt cele două echipe care se vor întâlni în meciul în care stabilește campioana din NFL, pe State Farm Stadium din Glendale, Arizona. Pentru a ajunge în Super Bowl, Kansas City Chiefs s-a impus în Divizia de Vest, iar apoi a câștigat play-off-ul AFC, după ce i-a învins pe cei de la Cincinnati Bengals. Va fi al cincilea Super Bowl din istorie pentru gruparea din Kansas, care s-a mai impus de două ori, ultima dată pe 2 februarie 2020.

În schimb, Philadelphia Eagles s-a calificat în Super Bowl pentru a treia oară în istorie, având un singur trofeu în palmares, obținut pe 4 februarie 2018, când a învins-o pe New England Patriots. Echipa din Philadelphia s-a calificat în Super Bowl LVII după ce a câștigat Divizia de Est, pentru ca ulterior să termine prima în play-off-ul NFC Championship, în urma succesului cu San Francisco 49ers, scor 31-7.

Echipa din Kansas a câștigat ultimele trei meciuri cu Philadelphia Eagles, însă este văzută cu șansa a doua la câștigarea trofeului. Eagles sunt o franciză mai valoroasă, estimată la 4.9 miliarde de dolari. În schimb, franciza Kansas City Chiefs este evaluată la 3.7 miliarde de dolari.

Rihana va concerta la pauza Super Bowl

Cunoscuta artistă Rihanna va susține concertul de la pauza Super Bowl, un eveniment foarte așteptat în fiecare an. Rihanna are peste 250 de milioane de discuri vândute, a câștigat de 9 ori premiul Grammy și este un artist de top, apreciat la nivel mondial, astfel că prezența sa stârnește un interes ridicat, mai ales că în trecut a boicotat acest eveniment.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close