Antena 3 CNN Life Planta de apartament care produce o cantitate mare de oxigen și reduce poluarea. "Trunchiul fericirii" te poate ajuta să ai un somn odihnitor

Planta de apartament care produce o cantitate mare de oxigen și reduce poluarea. "Trunchiul fericirii" te poate ajuta să ai un somn odihnitor

Anumite plante decorative pot avea multiple beneficii pentru sănătate, dar și pentru starea generală de bine.

Planta de apartament care produce o cantitate mare de oxigen și reduce poluarea. "Trunchiul fericirii" te poate ajuta să ai un somn odihnitor
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    11 Feb 2024   •   00:00

O asociație din SUA a realizat un studiu privind proprietatea unor plante de a diminua efectul toxic al unor substanţe întâlnite frecvent în interiorul locuinţelor şi in mediile industriale.

Una dintre aceste plante este Dracaena fragrans sau Marginata, cunoscută mai ales sub denumirea de "Trunchiul fericirii".

Dracaena fragrans este recunoscută pentru capacitatea sa de a produce o cantitate mare de oxigen. Astfel, nu doar că oferă un somn liniştit, ci are şi capacitatea de a micşora concentraţia a diferiți poluanți precum xelenul sau tricloretilena, potrivit adevarul.ro.

Pe lângă proprietăţile sale purificatoare, "Trunchiul fericirii" contribuie şi la îmbunătăţirea umidităţii, astfel că nu veți mai avea probleme cu uscarea gâtului sau a pielii.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu planta Dracaena fragrans sau "Trunchiul fericirii".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cum se îngrijeşte planta supranumită "Trunchiul fericirii"

Originară din Africa, Dracaena fragrans este o plantă perenă, cu frunze lungi, poziţionate în partea superioară a unei tulpi groase.

Cultivată ca plantă de apartament, ea poate ajunge până la 1,8 -2 metri înălţime, dar creşterea este destul de lentă. De asemenea, înflorirea se produce foarte târziu, chiar şi după 20 de ani, iar florile au un miros puternic foarte plăcut.

 "Trunchiul fericirii", nu este o plantă pretenţioasă şi nu necesită foarte multă atenţie, ceea ce o recomandă ca ideală pentru oricare spaţiu din casă, fie el cameră de zi, dormitor sau balcon, şi chiar pentru birouri. 

Vara, planta are nevoie de apă aproximativ o dată pe săptămână atât cât stradul de pământ de deasupra să se menţină umed. În timpul iernii, se va folosi o cantitate mai mică de apă, iar stratul de pământ trebuie lăsat să se usuce, între două udări.

Temperatura optimă la care creşte este 23-26 grade.

×
Subiecte în articol: Trunchiul fericirii planta oxigen poluare somn
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close