Antena 3 CNN Life Poziţia în care dormi îţi influenţează sănătatea! Cum este indicat să stai pentru a avea un somn de calitate

Poziţia în care dormi îţi influenţează sănătatea! Cum este indicat să stai pentru a avea un somn de calitate

Poziţia în care dormim poate afecta în mod direct calitatea somnului, iar în timp, poate contribui chiar şi la dezvoltarea unor afecţiuni ale coloanei vertebrale şi ale gâtului. Georgiana Mihăilă a mers în cabinetul unei medic ortoped şi vă arată cum este mai sănătos să procedăm.

Poziţia în care dormi îţi influenţează sănătatea! Cum este indicat să stai pentru a avea un somn de calitate
de Iulia Gorgorin    |    31 Iul 2020   •   19:30

''Cea mai bună poziţie de somn este poziţia culcat pe spate. Mâinie trebuie să fie neapărat în paralel cu corpul', spune Tarek Nazer, medic ortoped.

De asemenea, importantă este şi poziţia membrelor inferioare.

De ce e greşit să dormim cu picioarele încrucişate şi cum trebuie să stăm dacă dormim pe o parte

 ''Multe persoane dorm cu picioarele încrucişate şi atunci suprimă circulaţia la nivelul membrului inferior şi atunci ne trezim cu dureri de genunchi sau de gleznă'', explică medicul ortoped.

A doua poziţie de somn, pe o parte.

''Perna să fie aşa fel încât să nu fie foarte înaltă sau foarte joasă, să păstreze capul în poziţia cu corpul, în aşa fel încât să nu ne trezim cu dureri la nivelul coloanei cervicale. La fel şi cu mâinile. Ar trebui să ţinem mâinile cât mai în paralel şi nu sub pernă. Putem să o întindem pe o parte'', adaugă medicul.

Atenţie! Este mai indicat să dormim pe partea stângă decât pe cea dreaptă

''Poziţia pe burtă este cea mai dăunătoare. Poziţia capului este rotată spre partea dreaptă sau stângă, asta înseamnă să suprasolicităm coloana cervicală şi să ne trezim cu dureri. A doua poziţie incorectă este poziţia mâinilor. Atât timp cât dormim pe burtă, nu putem să adoptăm o poziţie coectă. Este foare greu să dormim cu mâinile în paralel cu organismul'', spune ortopedul Tarek Nazer.

×
Subiecte în articol: pozitie somn Numai de bine
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close