Antena 3 CNN Life 'Să fac spume dacă ştiu', rețeta și povestea prăjiturii devenită fenomen pe TikTok

'Să fac spume dacă ştiu', rețeta și povestea prăjiturii devenită fenomen pe TikTok

O prăjitură delicioasă a devenit virală pe TikTok, după ce mama unui tânăr care filma reţeta a denumit-o "Să fac spume dacă ştiu".

o_1et9237obrq423419b417s91ht8b.png
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2021   •   09:45

O glumă între o mamă şi fiul ei s-a transformat într-un trend naţional în România, după ce reţeta unei prăjituri a fost filmată şi distribuită de zeci de mii de tineri pe reţeaua de socializare TikTok.

Întrebată cum se numeşte prăjitura delicioasă, mama tânărului a spus: "Să fac spume dacă ştiu". Astfel, prăjitura a rămas cu numele "Să fac spume dacă ştiu", iar toată lumea a vrut să afle reţeta pentru a o încerca.

În prezent, clipurile video de pe TikTok care conţin hashtag-ul #safacspumedacastiu au strâns deja peste 24 de milioane de vizualizări, iar trendul este în creştere.

Acum, toată lumea vrea sa încerce prăjitura "Să fac spume dacă ştiu", iar despre aceasta a vorbit inclusiv cunoscuta Jamila.

Prajitura Sa fac spume daca stiu, reteta pe TikTok

Reţeta pentru prăjitura "Să fac spume dacă ştiu"

Ingrediente necesare pentru reţeta de prăjitură:

  • 125 grame de unt
  • 1 litru de lapte
  • 200 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • cacao
  • vanilie sau rom

Mod de preparare pentru prăjitura "Să fac spume dacă ştiu"

Laptele se pune pe foc într-o oală suficient de mare, unde să încapă şi untul, dar şi făina şi zahărul. Cu ajutorul unui tel, întreaga compoziţie se amestecă uşor până ce toate ingredientele s-au încorporat foarte bine, iar untul s-a topit.

Se amestecă în continuare uşor până când compoziţia începe să se închege. În momentul în care ajunge la textura pe care o dorim, respectiv una destul de vâscoasă, luăm oala de pe foc şi împărţim compoziţia în două cantităţi aproximativ egale.

Într-unul dintre vase adăugăm două sau trei linguri de cacao, dar şi esenţa de rom şi apoi amestecăm.

În celălalt vas punem esenţa de vanilie şi amestecăm pentru ca totul să se încorporeze bine.

La final, turnăm cele două compoziţii pe rând în vasul din care prăjitura va fi servită. Primul strat va fi cel alb (cu vanilie), pe care îl vom întinde pe toată suprafaţa vasului şi nivelăm, apoi turnăm şi compoziţia cu cacao. Peste prăjitură se poate turna apoi una sau două linguri de cacao.

Se lasă la frigider timp de trei ore.

×
Subiecte în articol: Să fac spume dacă ştiu reteta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close