Predică preoțească pe Tiktok: Starețul mănăstirii Curtea de Argeș a vorbit despre Ziua Îndrăgostiților

de Mia Lungu    |    14 Feb 2021   •   19:44
Predică preoțească pe Tiktok: Starețul mănăstirii Curtea de Argeș a vorbit despre Ziua Îndrăgostiților Facebook

Starețul mănăstirii Curtea de Arges, Caliopie Arhimandritul, a vorbit despre Ziua Îndrăgostiților la slujba de duminică. Acesta i-a încurajat pe oameni să il iubească pe Dumnezeu: "Să ne declarăm în felul acesta îndragostiți de Dumnezeu".

Starețul nu a împărtășit mesajul doar enoriașilor din biserica, ci a postat filmulețul și pe Facebook, dar și pe Tiktok.

"Azi e Ziua Îndrăgostiților. Da, Ziua Îndrăgostiților de Dumnezeu să fim noi. Să ne declarăm în felul acesta îndragostiți de Dumnezeu. 

Dar nu doar într-o singură zi, în cea de azi, ci în toate zilele vieții noastre. Să declarăm lucru acesta: Doamne, te iubesc. În ține cred și de la ține aștept tot ajutorul tău și puterea, pentru că poți lucrul acesta." le-a spus preotul celor prezenți la slujba.

Cum a apărut și ce semnifică Ziua Îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților se celebrează în fiecare an, pe 14 februarie.

Cine este acest sfânt misterios și de unde au provenit aceste tradiții? Istoria Zilei Îndrăgostiților se întinde de-a lungul secolelor, de la vechiul ritual roman al Lupercaliei, care prevestea primăvara, la obiceiul de dărui o felicitare persoanei iubite, în Anglia victoriană, și până în zilele noastre.

Sfântul Valentin din Terni a fost un medic și preot creștin care îi căsătorea pe tinerii îndrăgostiți. El a încercat să îl convertească la creștinism pe împăratul roman Claudius al II-lea, însă acesta l-a condamnat la moarte. Martirul a fost bătut cu pietre și apoi decapitat, în anul 269.

În timpul petrecut în închisoare s-a îndrăgostit de fiica oarba a judecătorului său, căreia îi trimitea scrisori semnate cu „Al tău, Valentin”, iar după moarte a făcut o minune redându-i vederea.

Așa a ajuns Valentin să fie patronul iubirii, al tinerilor și al căsătoriei, dar și al ciumei, epilepsiei și apicultorilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close