Antena 3 CNN Life Reguli de aur pentru înflorirea abundentă a muşcatelor. Secretul pe care puține românce îl cunosc

Reguli de aur pentru înflorirea abundentă a muşcatelor. Secretul pe care puține românce îl cunosc

Mușcatele se găsesc în majoritatea locuințelor, însă există câteva aspecte esențiale pentru îngrijirea lor, astfel încât să ne putem bucura de flori bogate și sănătoase.

Reguli de aur pentru înflorirea abundentă a muşcatelor. Secretul pe care puține românce îl cunosc
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2024   •   22:00

Mușcatele sunt plante decorative, cu flori viu colorate și frunze bogate. Pentru că nu sunt pretențioase, mușcatele sunt populare în rândul iubitorilor de plante, fiind prezente în orice casă.

Cu toate acestea, pentru a avea cele mai frumoase plante în ghiveci, cu flori bogate și sănătoase, este important să se țină cont de anumite aspecte privind îngrijirea.

Pentru mușcate, lumina este foarte importantă, însă expunerea directă la razele soarelui trebuie să fie evitată.

De asemenea, confortul plantei în ghiveci este un alt aspect care necesită atenție. Atunci când rădăcinile încep să iasă din ghiveci, înseamnă că planta nu are suficient spațiu pentru a se dezvolta, motiv pentru care trebuie să fie transferată într-un vas mai încăpător.

Este cunoscut faptul că florile adoră apa, însă nu în exces. Mușcatele preferă solul ușor umed. Udarea în exces poate conduce la putrezirea rădăcinilor.

Este bine să udăm mușcatele dimineața și seara, dacă se află într-un loc unde beneficiază de lumină pe întreaga durată a zilei. 

Dacă plantele sunt poziționate într-o zonă cu semiumbră, pot fi udate o dată la două zile. De asemenea, specialiștii recomandă, atunci când este posibil, udarea plantelor cu apă de ploaie, fiind marele secret al unor plante de invidiat.

Totodată, o dată pe săptămână, se recomandă pulverizarea frunzelor mușcatelor cu apă. Frunzele și florile uscate trebuie să fie îndepărtate imediat, astfel încât să fie evitată instalarea ciupercilor.

Mușcatele pot fi stimulate cu ajutorul soluțiilor speciale. Totuși, îngrășămintele prea concentrate trebuie evitate, deoarece pot arde rădăcinile.

×
Subiecte în articol: mușcate ingrijire sfaturi
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close