Antena 3 CNN Life Rețetă tort dietetic recomandată de dr. Mihaela Bilic: "E un desert de zile mari"

Rețetă tort dietetic recomandată de dr. Mihaela Bilic: "E un desert de zile mari"

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic nu interzice prăjiturile într-un regim alimentar echilibrat și ne propune o rețetă de tort dietetic pe care putem să o preparăm ușor în casă.

Rețetă tort dietetic recomandată de dr. Mihaela Bilic: "E un desert de zile mari"
Sursa foto: Facebook/Mihaela Bilic
de Milena Niță    |    06 Oct 2020   •   15:30

Nutriţionistul ne dă un exemplu de desert sănătos, făcut în casă, mai ales că este de sezon. Deşi poate părea neaşteptat la prima vedere, tortul de mere este cel mai simplu şi mai dietetic tort din această categorie, spune specialistul.

Mihaela Bilic: Aceasta este cea mai simplă rețetă de tort dietetic din lume

Prăjiturile cu mere sunt considerate banale, nepotrivite pentru ocazii festive, nişte Cenuşăreşe ale cofetăriei. Nici ştrudelul, nici plăcinta şi nici mărul în aluat, oricât ar fi de delicioase, nu ne produc un wow de admiraţie. 

O excepţie totuşi există - tortul de mere, probabil cel mai simplu şi mai dietetic tort din lume :)

Dacă tot e sezonul merelor, faceţi din ele o sărbătoare! Caramelizaţi zahăr într-o cratiţă şi aşezaţi în ea mere întregi, curăţate de coajă şi sâmburi. Umpleţi-le cu stafide, scorţişoară sau dulceaţă de cireşe amare, presăraţi unt şi la cuptor cu ele! Când s-au rumenit, turnaţi deasupra pandişpan şi mai băgaţi-le o tură la cuptor. 

Servit cu îngheţată sau frişcă, e un desert de zile mari

În final, răsturnaţi cratiţa pe un platou şi... ta-da... tortul e gata :) O coroană aurie de mere coapte pe un blat pufos şi gălbior, armonie de toamnă, nu alta! 

Servit cu îngheţată, cremă de vanilie sau frişcă poate fi un desert de zile mari", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: tort mihaela bilic tort mere
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close