Antena 3 CNN Life Românii mănâncă cele mai puține fructe și legume dintre toți europenii. Nutriționist: "Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce"

Românii mănâncă cele mai puține fructe și legume dintre toți europenii. Nutriționist: "Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce"

Românii mănâncă cele mai puține fructe și legume dintre toți europenii, potrivit ultimelor date Eurostat. Asta deși aceste alimente pot contribui la prevenirea creșterii în greutate și la reducerea riscului de obezitate, un factor de risc independent pentru boli coronariene, infarct miocardic acut și accident vascular cerebral.

Românii mănâncă cele mai puține fructe și legume dintre toți europenii. Nutriționist: "Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    10 Ian 2022   •   10:32

Efectul benefic crește semnificativ la un consum de peste 5 porţii standard de legume și fructe pe zi, consum pe care îl au doar 2% dintre români.

Nutriționistul Marilena Oprișan, a explicat, la Antena 3, cum ar trebui consumat corect legumele și fructele, în așa fel încât aportul de vitamine să fie maximizat.

"Recomandarea este să consumăm minim cinci porții pe zi de legume și fructe, sau minim 400 de grame. Recomandarea este să le consumăm în stare crudă, cât mai puțin preparate termic.

Beneficiile sunt numeroase. Dacă mă refer strict la contextul actual al imunității pe care vrem să ne-o menținem cât mai intactă, aportul de antioxidanți, vitamine, acești mirco-nutrienți care se găsesc în legume și fructe, recomandarea este să le avem în stare cât mai naturală și nu din suplimente alimentare.

Ne ajută în procesul de digestie, conțin o cantitate mare de fibre hidro-solubile. Ne ajută în combaterea bolilor cardiovasculare, în patologii sau boli canceroase, cum ar fi cancerul de colon sau boli digestive. 

Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce. Studii recente arată că un consum regulat de legume și fructe combate acest proces cognitiv, combaterea Alzheimerului și alte boli degenerative neuronale", a explicat nutriționistul.

×
Subiecte în articol: nutritionist legume fructe romanii mănâncă
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close