Antena 3 CNN Life Românii mănâncă cele mai puține fructe și legume dintre toți europenii. Nutriționist: "Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce"

Românii mănâncă cele mai puține fructe și legume dintre toți europenii. Nutriționist: "Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce"

Mia Lungu
<1 minut de citit Publicat la 10:32 10 Ian 2022 Modificat la 10:32 10 Ian 2022
nutritionist-legume-fructe
Sursa foto: Antena 3

Efectul benefic crește semnificativ la un consum de peste 5 porţii standard de legume și fructe pe zi, consum pe care îl au doar 2% dintre români.

Nutriționistul Marilena Oprișan, a explicat, la Antena 3, cum ar trebui consumat corect legumele și fructele, în așa fel încât aportul de vitamine să fie maximizat.

"Recomandarea este să consumăm minim cinci porții pe zi de legume și fructe, sau minim 400 de grame. Recomandarea este să le consumăm în stare crudă, cât mai puțin preparate termic.

Beneficiile sunt numeroase. Dacă mă refer strict la contextul actual al imunității pe care vrem să ne-o menținem cât mai intactă, aportul de antioxidanți, vitamine, acești mirco-nutrienți care se găsesc în legume și fructe, recomandarea este să le avem în stare cât mai naturală și nu din suplimente alimentare.

Ne ajută în procesul de digestie, conțin o cantitate mare de fibre hidro-solubile. Ne ajută în combaterea bolilor cardiovasculare, în patologii sau boli canceroase, cum ar fi cancerul de colon sau boli digestive. 

Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce. Studii recente arată că un consum regulat de legume și fructe combate acest proces cognitiv, combaterea Alzheimerului și alte boli degenerative neuronale", a explicat nutriționistul.

×
x close