Antena 3 Life S-a descoperit metoda prin care poți încetini îmbătrânirea. Ce trebuie să faci

S-a descoperit metoda prin care poți încetini îmbătrânirea. Ce trebuie să faci

21 Mai 2017   •   08:15
S-a descoperit metoda prin care poți încetini îmbătrânirea. Ce trebuie să faci
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

O echipă de cercetători de la ”Brigham Young University” a descoperit un mod simplu de a opri îmbătrânirea. Articolul a fost publicat în jurnalul ”Preventative Medicine”.

Potrivit IFL Science, nu este nimic de ultimă generaţie, ba chiar, mai tradiţional de atât nici că se putea. Răspunsul constă în exerciţiile fizice intense.

Un interval de 30-40 de minute de alergare menține celulele mult mai tinere chiar și cu nouă ani decât ar sugera data de naștere din buletin, spun cercetătorii.

Menţinerea tinereţii este asociată cu telomerii, regiunea din ADN care se găseşte la fiecare capăt al cromozomilor. De fiecare dată când o celulă se multiplică, telomerii devin mai scurţi. Cu cât devin mai scurţi, cu atât îmbătrânim mai mult.

Studiul a analizat datele a 5.823 de adulţi, printre care şi lungimea acestor telomeri.

Echipa a găsit că cei cu telomerii mai scurţi, deci cei cu indicii mai semnificative ale îmbătrânirii, erau persoanele sedentare. Cei care efectuau activităţi fizice intense aveau cei mai lungi telomeri.

De asemenea, doar cei cu niveluri ridicate de activitate fizică par să se fi diferenţiat din acest punct de vedere. Astfel, o simplă plimbare în parc nu te va întineri. Echipa nu a observat diferenţe semnificative în lungimile telomerilor dintre cei sedentari şi cei care efectuau exerciţii fizice de intensitate scăzută sau moderată.

Deşi mecanismul prin care telomerii se păstrează nu este complet cunoscut, dar este posibil ca exerciţiile fizice să inhibe dezechilibrele chimice care pot afecta aceste secţiuni ale ADN-ului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close