Antena 3 CNN Life Metode simple pentru a te bucura din plin de masa de Crăciun fără a avea probleme cu digestia

Metode simple pentru a te bucura din plin de masa de Crăciun fără a avea probleme cu digestia

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele şi mese îmbelșugate. Indiferent că mergi în vizită la cineva sau eşti chiar tu cel care trebuie să pregătească masa, felurile de mâncare sunt de mult ori încărcate şi nenumărate.

Metode simple pentru a te bucura din plin de masa de Crăciun fără a avea probleme cu digestia
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   22:00

Carnea de porc, sarmalele sau cozonacul sunt nelipsite de pe masa festivă. Felurile de mâncare sunt servite alături de un pahar de vin. Pentru ca masa de sărbători să nu vă dea peste cap digestia este important să țineți cont de câteva sfaturi extrem de utile. 

Menține mesele echilibrate cu proteine

Mesele de sărbători sunt de obicei bogate în carbohidrați, dar sărace în proteine. Cu toate acestea, este important să incluzi niște proteine ​​la fiecare masă, deoarece promovează sațietatea și poate fi utilă pentru menținerea greutății

Mănâncă dulciuri cu măsură

Cum să nu te îngrași de Sărbători când există atâtea dulciuri delicioase, dar nesănătoase, cum ar fi prăjiturile și cozonacii, disponibile în cantități mari? Încearcă să fii atent cât de mult dulce mănânci. Dacă te trezești că ronțăi doar pentru că există mâncare în jur, și nu pentru că ți-e foame, cel mai bine este să nu faci exces.

Mănâncă încet

Mâncatul rapid nu permite corpului să recunoască faptul că este sătul, şi astfel consumi mai multe calorii înainte de a ajunge la punctul de a te simți sătul. Acele calorii suplimentare sunt stocate sub formă de grăsime. Fă-ți timp pentru a-ți savura mâncarea.

Bea mai multă apă

Deoarece fiecare petrecere de sărbători vine de obicei cu băuturi gustoase și, de obicei, nu sănătoase. Astfel este ușor să uiți să bei și apă. Apa îți hrănește corpul și, de fapt, te ajută să nu te îngrași. Deci, nu uita să bei apă cât mai mult posibil, ori de câte ori poți

Nu îți fie teamă să spui și NU

Când ți se prezintă o mulțime de opțiuni tentante, este posibil să simți nevoia să încerci din fiecare preparat. Nu trebuie să te simți presat să spui DA pentru fiecare ofertă de mâncare. Când cineva îți spune că trebuie să încerci celebrul ei tort de ciocolată sau orice alt preparat, e în regulă să spui că te simți plin sau că încerci să nu te îngrași de Sărbători

Atenție la consumul de alcool

În primul rând, băuturile alcoolice pot fi încărcate cu calorii și pentru că le bem (mai degrabă decât le mâncăm), adesea nu le recunoaștem ca o sursă semnificativă de calorii. Un nutriționist nu îți va spune să nu consumi deloc alcool în timpul sărbătorilor, ci să ai grijă la cantitate.

 Fii cât mai activ

Activitățile sedentare, cum ar fi să stai pe canapea uitându-te la Netflix, sunt tradiții comune de sărbători pentru multe familii. Inactivitatea poate contribui la creșterea în greutate, mai ales dacă este însoțită de supraalimentare.

Efectuarea unui anumit tip de activitate fizică cu familia ta se poate dovedi benefică pentru controlul greutății. Chiar și ceva atât de simplu precum o plimbare pe jos.

 

×
Subiecte în articol: masa de Craciun digestie
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close