Antena 3 CNN Actualitate Media A apărut noul număr BBC Science Focus. Vezi ce articole se regăsesc în revistă

A apărut noul număr BBC Science Focus. Vezi ce articole se regăsesc în revistă

A apărut noul număr BBC Science Focus. Vezi ce articole se regăsesc în revistă
11 Iul 2012   •   16:23

Din 11 iulie, găseşti la punctele de distribuţie a presei noul număr al revistei BBC Science Focus!

Iată cele mai importante articole pe care le puteţi citi în BBC Science Focus:

Vacanţele viitorului
Viteza cu care progresează tehnologia secolului 21 este ameţitoare. Cu repercusiuni vizibile asupra vieţii de zi cu zi. La o adică, schimbarea este atât de rapidă, încât chiar şi prognozele pe termen scurt sunt dificil de creionat.

Aţi putea aprecia profunzimea impactului pe care-l au (sau l-au avut) aceste schimbări punându-vă o întrebare simplă: cum ar privi cineva din 1900 viaţa din 2011?

La acea vreme, comunicare la distanţă însemna a răcni, iar călătoria de mare viteză se făcea cu poştalionul – mai rar cu locomotiva cu aburi. În 2011, oricine cu un telefon mobil putea contacta instantaneu pe oricine altcineva, iar călătoria aeriană către oricare alt punct al globului dura sub o zi. Ceea ce astăzi este luat drept firesc, la 1900 ar fi părut vrăjitorie.

Vom vedea în lumea de mâine birouri fără hârtie, concedii în spaţiu şi divertisment într-o cameră holografică? Să mergem până în 2050, să aflăm...

Citeşte mai multe detalii despre Vacanţele viitorului pe ScienceFocus.ro.


Un salt uriaş

În această vară, un temerar va încerca să doboare recordul la săritură liberă de la mare altitudine. Ian Taylor analizează felul în care acest salt potenţial mortal ar putea fi crucial pentru viitorul zborurilor spaţiale.

Credeţi sau nu, această misiune priveşte siguranţa. Un om va sări dintr-un balon cu heliu de la jumătatea distanţei până la graniţa cu Spaţiul. Va plonja cu capul înainte într-un mediu care, fără protecţie, l-ar ucide în 14 secunde.

Citeşte mai multe detalii despre saltul lui Felix Baumgartner pe ScienceFocus.ro.



Secretul periculos al încălzirii globale

Deşi ne evocă în general imagini ale unor culturi agricole uscate ori ţărmuri inundate, profesorul Bill McGuire ne dezvăluie că încălzirea globală poate afecta chiar şi starea scoarţei terestre...

Află mai multe detalii pe ScienceFocus.ro


Tot în acest număr mai puteţi citi cele mai relevante ştiri din lumea ştiinţei (Update), vă puteţi delecta cu cele mai impresionante fotografii din natură şi tehnologie (MegaPixel), şi puteţi afla noi mistere cotidiene explicate, în deja celebra şi apreciata (potrivit mesajelor voastre) secţiune Q&A.

Află mai multe detalii despre ce poţi citi în noul număr al revistei Science Focus.



×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close