Antena 3 CNN Life Știinţă Nu, albinele nu sunt pe cale de dispariție. Experții americani explică

Nu, albinele nu sunt pe cale de dispariție. Experții americani explică

Nu, albinele nu sunt pe cale de dispariție. Experții americani explică
11 Oct 2016   •   12:46

Probabil ați observat până acum diverse articole sau poze, pe Facebook, conform cărora mai multe specii de albine au fost puse pe lista de specii pe cale de dispariție.

Și dacă vă numărați printre cei 60% dintre internauți care își culeg informațiile din Facebook și le distribuie fără a citi complet articolele sau fără a verifica sursele, s-ar putea să fi omis un detaliu important: există specii de albine pe cale de dispariție, dar sunt câteva specii obscure, care trăiesc doar în Hawaii.

Albinele pe care le cunoaștem, cele de care știm că avem nevoie sunt bine, conform informațiilor publicate de Departamentul de Agricultură din Statele Unite, citate de Washington Post.

Conform acestor date, în anul 2015, erau 2,66 milioane de colonii de albine în Statele Unite. Într-o ușoară scădere față de anul 2014, când erau 2,74 milioane de colonii.

Și toate aceste cifre sunt considerabil mai mari decât erau acum zece ani, în 2006, când cifra acestor colonii era de 2,5 milioane.

Specialiștii subliniază importanța diferenței dintre speciile de albine comerciale, care ne interesează pe noi, oamenii, și speciile sălbatice de albine, de care nu se ocupă nimeni în mod constant.

 

 

 

×
Subiecte în articol: albine disparitie lista agricultura
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close