Antena 3 CNN Life Știinţă Detalii despre planul miliardarilor Google de a extrage metale preţioase din asteroizi

Detalii despre planul miliardarilor Google de a extrage metale preţioase din asteroizi

Detalii despre planul miliardarilor Google de a extrage metale preţioase din asteroizi
Sursa foto: foto: bbc.co.uk
24 Apr 2012   •   19:21

Noi detalii despre planul regizorului James Cameron şi a miliardarilor de la Google de a extrage minerale din asteroizi au fost făcute publice marţi.

Proiectul va folosi nave spaţiale robotizate pentru a extrage componentele chimice de combustibil şi minerale, cum ar fi platina şi aurul.

Fondatorii proiectului sunt regizorul de film James Cameron, precum şi directorul executiv al Google, Larry Page şi preşedintele executiv Eric Schmidt.

Ei doresc să creeze un depozit de combustibil în spaţiu până în anul 2020.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă sunt sceptici cu privire la planul îndrăzneţ, dificil şi extrem de costisitor al acestora.

Problema este legată de costuri, chiar şi în condiţiile în care platina şi aurul valorează aproape 1.600 de dolari pe uncie. De exemplu, costul unei misiuni NASA care îşi propune să aducă pe Pământ 60 de grame (două uncii) din materia care formează un asteroid este evaluat la circa un miliard de dolari.

Primul pas în ralizarea acestui proiect urmează să fie realizat în următoarele 18-24 de luni, este lansarea primului dintr-o serie de telescoape private, care urmează să caute asteroizi bogaţi în resurse. Intenţia este de a deschide adânc spaţiul de explorare pentru sectorul privat.

În termen de 5 - 10 ani, compania se aşteaptă să progreseze de la vânzarea platformelor de observare care vor orbita în jurul Pământului la servicii de prospectare. Aceasta plănuieşte să valorifice unii dintre miile de asteroizi care trec relativ aproape de Pământ şi să extragă materiile prime ale acestora, informează bbc.co.uk.

×
Subiecte în articol: asteroid Google miliardari James Cameron
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close