Antena 3 CNN Life Știinţă LUNA NEAGRĂ. Un fenomen astronomic rar are loc azi. Ce spun oamenii de știință

LUNA NEAGRĂ. Un fenomen astronomic rar are loc azi. Ce spun oamenii de știință

LUNA NEAGRĂ. Un fenomen astronomic rar are loc azi. Ce spun oamenii de știință
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Aug 2019   •   11:00

LUNA NEAGRĂ 2019. În 30 august 2019, se produce pentru a doua oră în cadrul aceleiaşi luni calendaristice faza de - Lună Nouă, cea anterioară producându-se în 1 august (din această zi, Luna începe să crească). De de obicei o fază lunară se produce o singură dată, într-o lună calendaristică.

LUNA NEAGRĂ 2019. Acest fenomen astronomic mai rar, este denumit Lună Neagră (denumită uneori în engleză "Dark Moon" - sau "Lilith", adică "Lună întunecată" sau "Lună neagră"). Anticii asociau termenul de Lună Neagră perioadei de Lună Nouă. Prima fază a Lunii, când aceasta este invizibilă cu ochiul liber, este numită popular de români: Lună Tânără, Lună în Două Coarne şi Crai Nou.

LUNA NEAGRĂ 2019.  Luna este singurul satelit natural al planetei Pământ şi nu are lumină proprie, ci doar o reflectă pe cea primită de la Soare. Din cauza unghiului sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare, vedem cum Luna prezintă diferite faze (faze însemnând procente diferite de iluminare a discului Lunii). În faza de Lună Nouă, procentul din emisfera lunară iluminată de Soare este 0.

LUNA NEAGRĂ 2019. Există mai multe modalităţi de calculare a producerii evenimentului numit Lună Neagră, respectiv: a treia fază de Lună Nouă dintr-un sezon (3 luni) în care există patru astfel de faze Lunare; a doua fază de Lună Nouă dintr-o lună în care se produc două astfel de faze; faza de Lună Nouă în luna în care nu se produce faza de Lună Plină, potrivit www.timeanddate.com.

LUNA NEAGRĂ 2019. Oamenii de ştiinţă susţin că fenomenul nu trebuie să aducă spaimă printre oameni, viaţa pe Pământ urmând a se va desfăşura în mod normal în timpul şi după acest fenomen. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Schimbări bruşte ale vremii în România. Unde revine iarna
x close