Antena 3 CNN Life Știinţă Șapte lucruri pe care corpul tău le face fără ca știința să le poată explica

Șapte lucruri pe care corpul tău le face fără ca știința să le poată explica

Șapte lucruri pe care corpul tău le face fără ca știința să le poată explica
17 Sep 2015   •   13:09

Știința știe multe și ne-a învățat multe. Am explorat cele mai obscure colțuri ale Sistemului Solar, am aflat ce se întâmplă pe cele mai înalte vârfuri de munte și în adâncurile oceanelor, dar mai sunt multe mistere de rezolvat. Unul dintre cele mai problematice e chiar corpul uman, scrie playtech.ro.

Ținând cont de faptul că ne-am petrecut toată viața privind lumea exterioară dintr-un corp călduț și primitor, am putea crede că îl cunoaștem destul de bine. În realitate, această idee e departe de adevăr. Nici măcar oamenii de știință nu au putut oferi răspunsuri pentru unele dintre cele mai banale întrebări legate de organismul uman.

Spasmul hipnagogic sau căderea în somn

Sigur cunoşti şi tu senzaţia: te aşezi în pat, eşti gata să adormi şi dintr-o dată te trezeşti cu o senzaţie de cădere şi un spasm care te sperie. Tresărirea care apare atunci când eşti pe cale să adormi se numeşte, în termeni ştiinţifici, “spasm hipnagogic”. De fapt, ceea ce percem noi ca o tresărire este un spasm muscular ce apare în starea hipnagogică, adică atunci când eşti în acea scurtă perioadă de tranziţie dintre veghe şi somn.

Mai multe, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: somn
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close