Antena 3 Life Știinţă Steinman rămâne laureatul Nobel, deşi regulamentul interzice atribuirea postumă a trofeului

Steinman rămâne laureatul Nobel, deşi regulamentul interzice atribuirea postumă a trofeului

de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   22:07
Steinman rămâne laureatul Nobel, deşi regulamentul interzice atribuirea postumă a trofeului
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA

Comitetul care a anunţat, luni, câştigătorii premiului Nobel pentru Medicină pe 2011, a spus că nu era la curent cu faptul că unul dintre laureaţi, canadianul Ralph Steinman, decedase cu trei zile în urmă, dar că  îşi menţine decizia, deşi regulamentul interzice atribuirea postumă a acestui trofeu. Anunţul a fost făcut de Göran Hansson, secretarul Comitetului Nobel pentru Medicină, potrivit AFP.

Potrivit site-ului nobelprize.org, în statutul Fundaţiei Nobel se specifică faptul că acordarea premiului cu acelaşi nume nu este posibil să se facă postum, cu excepţia cazului în care decesul a survenit după anunţul făcut de comitetul respectiv.

Unul dintre cei trei laureaţi, canadianul Ralph Steinman, recompensat luni pentru cercetările din domeniul sistemului imunitar, a murit pe 30 septembrie, a anunţat Universitatea americană Rockefeller, unde acesta preda de mai mulţi ani.

Luni, 3 octombrie, cercetătorii Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Luxemburg) şi Ralph Steinman (Canada) au primit premiul Nobel pentru Medicină pe 2011.

Steinman a fost premiat pentru revoluţionarea descoperirilor în modul în care funcţionează sistemul imunitar dobândit, în vreme ce Bruce Beutler şi Jules Hoffman împart jumătate din premiu, pentru lucrările lor asupra sistemului imunitar moştenit.

În 2010, Nobelul a fost câştigat de Robert Edwards, pentru contribuţia sa în domeniul tehnicilor de fertilizare in vitro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close