Antena 3 Life Știinţă Studiu: Circumcizia sporeşte satisfacţia sexuală

Studiu: Circumcizia sporeşte satisfacţia sexuală

de Antena3.ro    |    20 Iul 2011   •   14:32
Studiu: Circumcizia sporeşte satisfacţia sexuală Foto: people.howstuffworks.com

Circumcizia, care scade riscul de infectare cu virusul HIV cu până la 60% pentru bărbaţi, le oferă acestora şi o mai mare satisfacţie sexuală, informează AFP.

Concluziile apar ca urmare a unui sondaj ale cărui rezultate au fost prezentate într-o conferinţă ştiinţifică despre SIDA, la Roma.

Studiul a fost realizat în Uganda, în 2009, de cercetătorii de la Universitatea Makerer. În cadrul acestui studiu, 316 bărbaţi au fost circumcişi, în intervalul februarie - septembrie 2009. Media lor de vârstă era de 22,7 ani.
   
La un an de la operaţie, 220 dintre bărbaţii circumcişi erau activi din punct de vedere sexual, iar 27,7% dintre aceştia foloseau cu regularitate prezervativul.

Circa 87,7% dintre ei le-au declarat organizatorilor studiului că era mai uşor pentru ei să ajungă la orgasm după ce au fost circumcişi, iar 92,3% dintre voluntari au declarat că obţin astfel o mai mare satisfacţie sexuală.
   
Ţinând cont de eşantionul limitat, studiul a fost prezentat într-o secţiune secundară a conferinţei, rezervată unor subiecte insolite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close