Antena 3 CNN Life Suferi de tulburări de somn? Iată ce boală poți avea

Suferi de tulburări de somn? Iată ce boală poți avea

Suferi de tulburări de somn? Iată ce boală poți avea
29 Mar 2018   •   19:40

Dorinţa de a avea somnul ”perfect” a condus la apariţia unei noi tulburări de somn, conform unui studiu.

Numită ortosomnie, această tulburare afectează persoanele care au dezvoltat o obsesie pentru rezultatele indicate de dispozitivele mobile de monitorizare a somnului şi a activităţilor fizice, potrivit concluziilor publicate în Journal of Clinical Sleep Medicine.

”Utilizarea dispozitivelor portabile pentru monitorizarea somnului se extinde rapid şi oferă indivizilor ocazia să se angajeze în monitorizarea propriilor tipare de somn”, notează cercetătorii. 

”Însă, un număr din ce în ce mai mare de pacienţi caută tratament pentru perturbările de somn auto-diagnosticate, precum o durată insuficientă a perioadei de odihnă sau insomnia, ca urmare a perioadelor de somn superficial sau neliniştit indicate de accesoriile de monitorizare”, se arată în studiu.

Bazându-se în exclusivitate pe datele prelevate cu ajutorul dispozitivelor de monitorizare, aceste persoane sunt convinse că suferă de o tulburare de somn, chiar dacă poate să nu fie cazul în realitate. Urmarea este că aceşti indivizi devin obsedaţi de dorinţa de a-şi asigura un somn ”perfect”.

×
Subiecte în articol: somn boala
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close