Antena 3 CNN Life Cum arată "cel mai scump superiaht din lume“, în valoare de 4,2 miliarde de euro. Este acoperit în aur și os de T-rex

Cum arată "cel mai scump superiaht din lume“, în valoare de 4,2 miliarde de euro. Este acoperit în aur și os de T-rex

Un superiaht, cel mai scump și unic în lume, este învelit în aur, acoperit cu platină și strălucitor, cu un perete cu locuri de acvariu.

Cum arată "cel mai scump superiaht din lume“, în valoare de 4,2 miliarde de euro. Este acoperit în aur și os de T-rex
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Dec 2023   •   14:05

Dacă toate aceste metale strălucitoare nu sunt de ajuns pentru a acoperi costul de 4,2 miliarde de euro, în dormitoarele principale se găsesc, de asemenea, așchii de os de T-rex autentice.

Iahtul, numit History Supreme, este cunoscut de mult timp ca "regele bling-bling-ului de pe mare", deoarece niciun alt vas de lux nu s-a apropiat vreodată de prețul său uriaș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cea mai mare parte a prețului provine din faptul că este acoperit cu 100.000 kg de aur, platină și bijuterii orbitoare.

Balustradele, puntea, zona de luat masa și chiar și baza vasului sunt toate învelite în aur, iar chiar și ancora a fost făcută special pentru a fi înmuiată în aur.

Citește și: Nuntă de 59 de milioane de dolari, la Paris. Povestea cuplului care a organizat "evenimentul secolului" | Au închiriat Opera Garnier, Castelul Vilette și au adus invitații cu avioane private

Osul de dinozaur folosit provine din Arizona, în SUA, unde, de obicei, costă în jur de 80.000 de euro pentru o bucată mică din osul coapsei unui animal străvechi, dar a fost folosit pentru a adăuga o notă foarte scumpă la acest proiect major.

De obicei, iahturile sunt văzute ca fiind o achiziție la care doar cei foarte bogați pot visa, dar chiar și History Supreme este mult peste limita de preț a celor mai mulți miliardari.

Al doilea cel mai scump super iaht este al rusului extrem de bogat Roman Abramovici

Vasul său, Eclipse, este evaluat la 1,4 miliarde de euro, ceea ce reprezintă doar o treime din valoarea History Supreme.

Designerul britanic Stuart Hughes este mintea strălucită din spatele acestui proiect unic, care i-a luat puțin peste trei ani pentru a fi finalizat, în ciuda caracteristicilor sale complexe.

Bărbatul este cunoscut pentru munca sa la alte obiecte de lux, cum ar fi iPhone-urile pe care le înfășoară în metale scumpe.

Cu o lungime de 30 de metri, mega iahtul nu a precupețit nicio cheltuială și a fost realizat cu intenția de a fi cel mai mare lucru care a navigat vreodată.

O punte spațioasă, o zonă de luat masa și un living, toate strălucesc în iaht, dar dormitorul matrimonial masiv este cel care strălucește cu adevărat.

Dormitorul principal este realizat cu accente de platină, cu un perete întreg realizat din pietre de acvariu de la un meteorit și oase de dinozaur.

Lui Stuart i s-a dat frâu liber și i s-a spus să facă tot ce vrea cu el. La vremea respectivă, History Supreme a costat 3 miliarde de lire sterline pentru a fi finalizat, potrivit The Sun.

Luxul nu s-a oprit odată cu finalizarea elementelor de design, deoarece locul trebuia încă mobilat și umplut cu bunuri mai scumpe

O sticlă de alcool de lux placată cu diamante de 18,5 carate - unele dintre cele mai rare de pe pământ - și un iPhone învelit în diamante au fost adăugate ca avantaje suplimentare.

Telefonul a fost învelit în 500 de diamante tăiate, cu două diamante frumoase și interschimbabile montate peste "butonul de pornire", un diamant roz de 7,4 carate și un diamant rar de opt carate.

Iahtul a fost vândut pentru 2,53 miliarde de lire sterline în 2011, când a fost vândut unui om de afaceri malaezian anonim care nu s-a prezentat niciodată în mod oficial lui Stuart în timpul acestei vânzări istorice.

În ultimii 12 ani, nu a fost făcută nicio fotografie a vasului, ceea ce face ca locul în care se află și starea în care se află în prezent să fie un mister.

Mulți au rămas intrigați de acest iaht, unii chiar susținând că este doar o poveste inventată din cauza lipsei de fotografii făcute vreodată cu el.

Cealaltă controversă provine din modul în care va funcționa chiar nava.

Un iaht care trebuie să suporte o greutate suplimentară de 100.000 kg nu este probabil să rămână pe linia de plutire în momentul în care atinge apa, deoarece pur și simplu va fi prea greu.

Fanaticii bărcilor încă mai au speranța că într-o zi iahtul mistic va apărea din nou și frumusețea scumpă poate fi admirată și ilustrată puțin mai mult.

Tiranul Vladimir Putin are o colecție extravagantă de iahturi luxoase, dar chiar și întreaga sa colecție este de puțin peste 1 miliard de lire sterline, cu cele mai scumpe 750 de milioane de lire sterline.

×
Subiecte în articol: iaht
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close