Antena 3 CNN Life Șase tineri au donat sute de tablete copiilor săraci din România: "Atunci când Statul nu poate să ajute, trebuie să ajutăm noi"

Șase tineri au donat sute de tablete copiilor săraci din România: "Atunci când Statul nu poate să ajute, trebuie să ajutăm noi"

"Sprijinim educaţia prin digitalizare" este crezul unor tineri ambiţioşi care speră să le asigure micilor elevi condiţii decente de învăţare în cel mai dificil an pentru educaţia din România. Proiectul a luat naştere în judeţul Giurgiu, unde s-a organizat în primăvară prima strângere de fonduri pentru achiziţia de tablete pentru copiii din medii defavorizate.

Șase tineri au donat sute de tablete copiilor săraci din România: "Atunci când Statul nu poate să ajute, trebuie să ajutăm noi"
Sursa foto: jurnalgiurgiuvean.ro
de Mia Lungu    |    17 Dec 2020   •   14:15

Elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a din trei comune au primit tablete nou-nouţe şi astfel reuşit să îşi facă lecţiile în fiecare zi şi să ia parte la examenele de final de an. Au urmat apoi elevii mai mici, care au primit 120 de tablete. Iar campania continuă, fiind vizaţi alte câteva sute de elevi din Ialomiţa care nu pot lua parte la cursurile online din cauza sărăciei crunte.

Iulian Tănaşcu, Președintele Asociației „Călător prin România”, cel care coordoneaza proiectul, a fost invitat, joi, la rubrica Eroul Zilei, de la Antena3, și a povestit despre inițiativa caritabilă.

"Au fost și sunt șase persoane care au debutat acest proiect. Noi ne-am gândit să apelăm la toate instituțiile care fac parte dintr-un Stat. Am apelat la Biserică, la anumite partide politice, la cetățeni care au vrut pur și simplu să doneze bani sau dispozitive. După care am negociat cu un mare retailer să ne dea tablete pentru copii. Iar apoi am discutat cu cineva să ne dea și internet pentru fiecare dispozitiv în parte, pe 3-4 luni." a povestit Iulian.

Echipa:

1. Tănașcu Constantin-Iulian – Absolvent al Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, absolvent al Facultății de Informatică din cadrul Universității Titu Maiorescu din București si actual doctorand în cadrul Școlii Doctorale a Academiei de Studii Economice din București si este președintele Asociației "Călător prin România".

2. Călina Iuliana-Andreea – Studentă a Facultății de Finanțe-Bănci, Contabilitate și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Titu Maiorescu din București și este Business Developer in cadrul Asociației "Călător prin România".

3. Cuțăr Anne-Marie – Elevă in cadrul Liceului Teoretic Tudor Vianu din Giurgiu

4. Costache Robert Andrei – Absolvent al Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, actual doctorand în cadrul Școlii Doctorale a Academiei de Studii Economice din București si este vice-președintele Asociației "Călător prin România".

5. Moncea Mădălina-Ioana – Absolventă a Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, actuală masterandă a Masterului de Managementul Proiectelor și este Bussines Developer in cadrul Asociației "Călător prin România".

6. Beliță Nicolae – Absolvent al Facultății de Inginerie Electrică, secțiunea Ingineria produselor si serviciilor electrotehnice din cadrul Universității Politehnica din București

Tinerii le arată copiilor și cum să lucreze pe tablete

"Inițial nu au știut ce să spună. Se uitau la tabletele acelea că la ceva ce nu au  mai văzut niciodată. Nu știau să umble pe ele dar i-am ajutat și i-am învățat efectiv cum să lucreze pe tabletele respective. Pentru că degeaba le dai niște tablete dacă ei nu știu să le folosească."

Întrebat despre planurile de viitor ale echipei, Iulian a anunțat că își doresc să ajungă la copiii din toată țara:

În Ialomița vom termina, sper eu, proiectul acum de Crăciun. Avem deplasări în teren pentru a le preda dispozitivele. Noi vrem să mergem mai departe, vrem să acoperim toată țară și toți copiii care nu își pot permite tablete.

"Guvernul a zis că a dat tablete dar acele tablete nu sunt eficiente, nu pot învață de pe ele. Plus că au anumite îngrădiri pe partea de software"

Trebuie să îi sprijinim în continuare și nu numai cu dispozitive ci și pe partea de mentoring. Noi avem alt proiect în desfășurare: o platforma care să îi ajute pe copii să învețe, prin lecții predate de studenți, în mod voluntar

Tinerii au donat sute de tablete copiilor din satele sărace ale României: "Atunci când Statul nu poate, din varii motive, să ajute, trebuie să ajutăm noi"

Așa cum știm deja, oamenii tind să ofere ajutor în situații critice. Cu acest lucru în minte, am pornit o amplă strângere de fonduri pentru copiii din Giurgiu, campanie care s-a desfășurat timp de o lună de zile și care ne-a permis să strângem aproximativ 10.000 de euro, bani care s-au transformat în tablete și în internet. Am selectat, în urma discuției cu Inspectoratul Școlar Județean, trei comune în care numărul elevilor care se aflau într-o situație nefavorabilă era destul de mare. Din aceștia am selectat elevii claselor a 8-a și a 12-a care urmează să susțină examenele anul următor și care trebuiau să aibă o conexiune constantă și un proces de invățare continuu. Mai mult decât atât, am adăugat grupului țintă și acei elevi din clasele mai mici care se aflau într-o situație dificilă din punct de vedere material, dar care aveau rezultate extraordinare la învățătură.

Am început să oferim tabletele, iar la final am însumat peste 120 de tablete oferite, lucru ce însemna o comună acoperită în întregime și două comune acoperite parțial.

După această experiență am insistat, iar în momentul de față adunăm dispozitive pentru elevii din Ialomița. Până în acest moment am strâns 50 de dispozitive și dorim să ajungem la aproximativ 100 până de Crăciun.

Educația nu înseamnă numai tablete, toată lumea știe asta. Educația înseamnă mentoring, meditații voluntare și spirijn acordat tinerelor generații în procesul educațional. De aceea, echipa noastră realizează chiar în aceste momente o platformă on-line detinată elevilor care vor să învețe pentru Bacalaureat prin care aceștia, prin metode și tehnici moderne și eficiente, să învețe mult mai rapid și complet materia necesară promovării examenului maturității.

 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei donatie tablete
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close