Antena 3 CNN Life Topuri Ce se găseşte în sacul Moşului anul acesta. Ghidul cumpărăturilor de Craciun, pe care nu trebuie să îl ratezi

Ce se găseşte în sacul Moşului anul acesta. Ghidul cumpărăturilor de Craciun, pe care nu trebuie să îl ratezi

Ce se găseşte în sacul Moşului anul acesta. Ghidul cumpărăturilor de Craciun, pe care nu trebuie să îl ratezi
de O.P.    |    19 Dec 2012   •   10:46

Produse cosmetice, haine, bijuterii, jucării, gadgeturi, electronice, mobilă, accesorii şi lista continuă. Sacul Moşului este plin de cadouri şi imediat după terminarea sărbătorilor, cardurile noastre vor fi goale.

Vă oferim în materialul de mai jos idei cu cele mai tari cadouri pe care le puteţi face persoanei iubite.

 Anul acesta gadgeturile nu mai reprezintă cadoul ideal numai pentru bărbaţi, ci şi pentru copii. Astfel, în Statele Unite şi nu numai, cei mai mulţi copii nu au mai pus jucării pe lista pentru Moş Crăciun, ci tablete sau dispozitive similare, potrivit unui studiu realizat de Nielsen.

În schimb, femeile continuă să aprecieze produsele cosmetice, pentru reprezentantele sexului frumos, un flacon dintr-un parfum deosebit, un produs electrocasnic premium sau un accesoriu care să fie în pas cu cele mai noi tendinţe ale modei putând fi cadouri apreciate, scrie Mediafax.

PayPal, platforma de plăţi care facilitează cumpărăturile online şi pe mobile în întreaga lume, a realizat un raport în cadrul căruia a analizat preţurile pentru cele mai populare cadouri de Crăciun în 2012 în Europa Centrală şi de Vest, Statele Unite şi Asia.

"Cărţile şi DVD-urile rămân în topul vânzărilor şi în acest sezon de sărbători. Tot anul acesta, conform experţilor în shopping, tabletele vor fi un cadou extrem de popular. Achiziţiile online vă oferă oportunitatea de a găsi alternative excelente, la preţuri extrem de avantajoase. În plus, ai un sentiment extraordinar când, deşi stai pe propria canapea, faci cumpărături ca şi când te-ai afla la Paris, New York sau Hong Kong", spune Damien Perillat, PayPal CEE Regional Director.

Ca şi în 2011, Statele Unite rămân şi anul acesta destinaţia preferată pentru cei care caută preţuri mici, în special în materie de gadget-uri. La o comparaţie directă a preţurilor, cele din SUA sunt cu până la 50% mai mici decât cele percepute pentru aceleaşi produse în Polonia, România, Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Pentru că bugetele de Crăciun în Europa au continuat să se diminueze în ultimii ani, ca urmare a crizei financiare, cadourile scumpe pe care europenii şi le puteau permite în urmă cu un an sau doi nu mai reuşesc să ajungă pe listă şi anul acesta. De aceea, una dintre soluţiile cele mai la îndemână a fost reorientarea către magazinele asiatice, care oferă produse similare la preţuri comparabil mai mici.

Potrivit unui studiu făcut de PayPal şi Lightinthebox.com, produsele pe care europenii le achiziţionează din Asia variază de la gadget-uri la produse fashion şi cadouri potrivite pentru întreaga familie. În materie de preţuri, majoritatea produselor din Asia sunt cu 50-70% mai ieftine decât produse similare cumpărate din alte regiuni ale lumii. În ceea ce priveşte taxele, în afară de costul transportului, la produsele achiziţionate se aplică TVA, dar şi taxe vamale - atunci când valoarea este de peste 150 de euro.

Atunci când nu se uită după cele mai noi gadget-uri, bărbaţii din Europa Centrală şi de Est caută pe site-urile comercianţilor din Asia produse pe care le pot folosi zilnic, de la flacoane de băutură de buzunar, la clipsuri multifuncţionale pentru bani sau chiar camere de supraveghere. Sezonul cumpărăturilor de iarnă a fost caracterizat, anul acesta, de evoluţia extraordinară a comerţului mobil, consumatorii folosindu-şi smartphone-urile, tabletele şi dispozitivele mobile pentru a face achiziţii "oricând şi oriunde".




×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close