Antena 3 CNN Life Topuri Topul destinațiilor de city-break preferate de români în 2023. Prețul biletelor de avion a decis clasamentul

Topul destinațiilor de city-break preferate de români în 2023. Prețul biletelor de avion a decis clasamentul

Antena 3 CNN a prezentat topul destinaţiilor de city break preferate de români în 2023.

Topul destinațiilor de city-break preferate de români în 2023. Prețul biletelor de avion a decis clasamentul
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    25 Ian 2024   •   18:46

Italia conduce clasamentul destinațiilor de city-break preferate de români. Aceasta fost prima alegere pentru cei mai mulţi dintre românii care au vrut o scurtă evadare. 37% de turişti români au vizitat Italia într-o călătorie scurtă, care a durat în medie între două şi patru zile.

Milano, Roma, Veneţia, Bologna şi Napoli au fost oraşele cele mai căutate, din Italia. Pentru Veneţia şi Bologna au fost şi cele mai ieftine bilete de avion. Veneţia - 84 de euro, iar Bologna - 97 de euro.

Pe locul doi se află Marea Britanie, 19% dintre turişti au ales această destinaţie. Londra fiind liderul incontestabil în ceea ce priveşte numărul de rezervări, iar costul unui bilet de avion dus-întors a fost de aproximativ 135 de euro/persoană.

Pe locul trei este Germania, cu 17 procente. Frankfurt şi Munchen au fost primele alegeri ale românilor, iar aceştia au cheltuit în medie 225 de euro/persoană pentru rezervarea unui zbor dus-întors către Munchen.

Pe locul patru s-au situat zborurile către Turcia 14%, cel mai mult către Istanbul. Călătoriile cu avionul către cel mai mare oraş din Turcia au costat undeva la 190 de euro dus-întors.

Iar top-ul celor mai populare destinaţii pentru city break-uri în 2023 este completat de Franţa 13%, cu zborurile către oraşul iubirii - Paris. O astfel de excursie dus-întors de câteva zile i-a costat pe turiştii români în jur de 180 de euro/persoană.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close