Antena 3 CNN Life Topuri Top 5 cele mai rapide mașini din lume

Top 5 cele mai rapide mașini din lume

Top 5 cele mai rapide mașini din lume
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Feb 2016   •   11:17
Tehnologia a evoluat enorm și dacă ar fi să ne gândim la domeniul auto, aici se bat recorduri frecvent. Mărcile mari dezvoltă modele din ce în ce mai rapide și mai complexe. Dar care sunt, de fapt, cele mai rapide mașini din lume?

Vorbim despre recorduri înregistrate și omologate oficial.

Locul 1 – Hennessey Venom GT (434 km/h)

Venom este, practic, un Lotus Elise dopat. Vorbim despre un motor de V8 de 7 litri, 1.224 cai putere și titlul de “cea mai rapidă mașină de producție realizată vreodată”.

Locul 2 – Bugatti Veyron Super Sport (431 km/h)

Când Volkswagen a cumpărat Bugatti, a avut un singur țel – să construiască cea mai rapidă mașină din lume. Veyronul a reușit să își atingă scopul și, cu un motor W16, 1.000 de cai putere și un preț de 1,7 milioane de dolari, a atins cote noi de superlativ.

Locul 3 – SSC Ultimate Aero (411 km/h)

Pentru un scurt moment, recordurile Bugatti au fost eclipse de o companie de care nu auzise nimeni până la acel moment. Shelby SuperCars (SSC) nu are nicio legătură cu legendarul Shelby, dar modelul lor, Ultimate Aero, a fost cea mai rapidă mașină din lume pentru o scurtă perioadă de timp. (Până i-a luat locul modelul Bugatti de pe locul 2, versiunea îmbunătățita a Veyronului “simplu”).

Locul 4 – Koenigsegg CCR (389 km/h)

Producătorul suedez a deținut și el titlul pentru “cea mai rapidă” mașină din lume, tot înainte de apariția Veyron. CCR a atins viteza de 389 km/h pe circuitul de la Nardo, Italia, în 2005.

Locul 5 – McLaren F1 (387 km/h)

Legendarul F1 nu este doar un fost deținător al titlului de “cea mai rapidă” mașină. Modelul McLaren se bucură și de o popularitate mare, datorită designului, dar și datorită motorului BMW V12, de 6,1 litri.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close