Antena 3 CNN Life Cele mai frumoase tradiții şi obiceiuri de 8 Martie. Ce trebuie să poarte toate femeile de ziua lor pentru a fi iubite

Cele mai frumoase tradiții şi obiceiuri de 8 Martie. Ce trebuie să poarte toate femeile de ziua lor pentru a fi iubite

8 martie este ziua în care se sărbatorește femeia, simbol al vieții, al iubirii, purității și al frumuseții spirituale. Legat de această sărbătoare sunt legate o serie de tradiţii şi obiceiuri.

Cele mai frumoase tradiții şi obiceiuri de 8 Martie. Ce trebuie să poarte toate femeile de ziua lor pentru a fi iubite
Sursa foto: Hepta | Yulia Khlebnikova
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2022   •   09:00

De Ziua Femeii, pe 8 martie, este bine ca femeile să poarte mărţişorul în pipet, pentru a avea noroc în dragoste tot anul. Cel puțin așa spune tradiția pentru această zi specială, Ziua Femeii.

Ziua Femeii are ca simbol laleaua

Ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, este legată simbolic de flori. Mai exact de lalea. Această floare reprezintă primăvara și gingășia, deci trebuie oferită femeilor de ziua lor.

Ziua Femeii 2022: mărțișorul nu trebuie dat jos

Se spune că fetele care poartă mărțișorul în perioada 1-9 martie vor avea noroc tot anul în dragoste.

Astfel, de Ziua Femeii nu trebuie dat jos din piept mărţişorul primit pe 1 Martie. De 8 martie, bărbații trebuie să le dăruiască flori fiicelor/ iubitelor/soțiilor/mamelor. Nu orice fel de flori însă, ci lalele, întrucât acestea sunt simbolul Zilei Internaționale a Femeii, dar și un exemplar elegant.

De 8 Martie, bărbații nu trebuie să se certe cu femeile. Fie că vorbim de certuri în cuplu, certuri mamă- fiu, tată-fiică, acestea sunt interzise cu desăvârșire în această zi. Se spune că neînțelegerile într-o astfel de zi atrag ghinionul asupra întregii familii.

Dacă dăruiți buchetul mamei puteți opta pentru lalele violet, simbolizând respectul purtat pentru cea care v-a dăruit viața. Pentru fiică, puteți alege lalelele albe, simbol al purității.

Totodată, bărbaţii trebuie să ştie că şi ei sunt sărbătoriţi. În România sunt două zile dedicate bărbatului, pe 19 noiembrie, ziua bărbatului şi ziua tatălui, pe 12 mai.

×
Subiecte în articol: 8 martie Ziua Femeii
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close