Antena 3 CNN Life Trucul care ţine muştele la distanţă. Ai nevoie de o pungă şi câteva monede

Trucul care ţine muştele la distanţă. Ai nevoie de o pungă şi câteva monede

Pe timpul verii, muştele ne dau adevărate bătăi de cap, astfel că, există un truc care reuşeşte să ţină la distanţă aceste insecte sâcâitoare.

Trucul care ţine muştele la distanţă. Ai nevoie de o pungă şi câteva monede
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   06:00

Vara este un adevărat paradis pentru insecte, mai ales pentru muşte. Pe lângă bâzâitul enervant, acestea pot contamina foarte uşor mâncarea sau suprafeţele pe care se aşează.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au realizat un studiu prin care au descoprit că muștele sunt purtătoarele a peste 65 de boli diferite, cum ar fi holera, salmonela sau antraxul.

Cu toate acestea, există un truc la îndemâna oricui care reuşeşte să ţină la distanţă muştele fără a folosi substanţe toxice.

Acest truc este des întâlnit în state precum Florida și Texas. Obiceiul folosit de localnici pentru a ţine la distanţă muştele nu necesită folosirea unor substanţe toxice, astfel sănătatea copiilor şi a animalelor de companie nu este pusă în pericol.

Trucul care ţine muştele la distanţă

O echipa de cercetatori de la Colegiul ştiinţific Eberly din cadrul Universității Pennsylvania din Statele Unite a descoperit că o muscă obișnuită poate transmite Salmonella, E-coli şi chiar bacteriile ce provoacă ulcer stomacal.

Potrivit oamenilor de știință, muștele din zonele urbane, a căror prezenţă poate duce la declanșarea unor epidemii, pot fi purtătoare a mai multe bacterii decât exemplarele similare din mediul rural.

Citeşte şi: Când devine periculoasă folia de aluminiu la gătit. Greşeli pe care să nu le faci în bucătărie

Cea mai bună modalitate de a scăpa de muşte este ca fiecare persoană să se asigure că are casa curată, fără deşeuri în interiorul acesteia.

Totodată, se mai poate folosi oţetul de mere pentru a ţine la distanţă muştele. Mai mult decât atât, mai există şi două articole de uz casnic care pot ţine la distanţă aceste insecte.

Tot ce ai nevoie este o pungă din plastic, apă şi câteva monede. Pentru ca acest truc să funcţioneze, trebuie să umpli punga din plastic cu apă şi să adaugi în interior cinci sau şase monede de 50 de bani, scrie express.co.uk

Punga ar trebui să fie plasată deasupra uşii sau lângă o fereastră. Monedele pot fi înlocuite cu folie de aluminiu. 

Există mai multe teorii legate de acest truc care ţine la distanţă muştele, însă cele mai multe dintre ele sunt legate de ochii muştelor. 

Spre deosebire de noi, aceste insecte au ochii compuşi, oferindu-le astfel un câmp vizual de aproape 360°, ceea ce le permite să vadă în spatele lor. 

Din cauza pungilor cu apă, muştele au impresia că se află lângă o întindere mare cu apă, lucru de care acestea se feresc. O altă teorie este de părere că muştele se sperie de reflexia lor în pungile cu apă.

×
Subiecte în articol: muște insecte
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close