Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul care îți distruge ficatul! Este mai nociv decât alcoolul și îl consumăm zilnic

Alimentul care îți distruge ficatul! Este mai nociv decât alcoolul și îl consumăm zilnic

Știm cu toții cât de periculos este alcoolul pentru ficat, însă specialiștii au ajuns la concluzia că există un aliment mult mai nociv. Și ce este mai grav este că toți suntem dependenți de el.

Alimentul care îți distruge ficatul! Este mai nociv decât alcoolul și îl consumăm zilnic
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Iul 2020   •   11:00

Studiile arată că alcoolul este cel care atacă în mod agresiv ficatul. Însă cercetări recente au scos la iveală faptul că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decât alcoolul.

Oamenii de știință au concluzionat că alcoolul poate fi pe locul doi, deoarece și zahărul consumat în exces poate duce la o îmbolnăvire gravă a ficatului.

Boala ficatului gras non-alcoolic

”Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime”, arată healtyfood.com.

×
Subiecte în articol: zahar ficat
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close