Potrivit ministrului, aceste medicamente sunt aşteptate de peste 7 ani.
În urma noii actualizări, pacienţii care suferă de diferite forme ale unor boli cardiovasculare vor beneficia de tratamente noi. Aceste alternative terapeutice duc la scăderea numărului de medicamente pe care pacientul este nevoit să le ia în prezent pentru tratarea afecţiunilor.
"În momentul de faţă cred că putem spune că reuşim să dăm pacienţilor români medicamente inovative care le uşurează suferinţa", a spus ministrul, marţi, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei".
Introducerea noii liste de medicamente compensate a fost amânată în mai multe rânduri, ultimul termen nerespectat fiind 1 aprilie 2014.
Întrebat de ce nu s-a actualizat mai devreme lista de medicamente compensate şi gratuite, ministrul a spus că nu s-a dorit.
"Am început evaluarea acum 6 luni jumate când am venit la minister, am schimbat mecanismul de evaluare al medicamentului, am putut da în iunie primele 17, iar acum alte 23 de medicamente. Pot să vă spun că Agenţia Naţională a Medicamentului şi Ministerul Sănătăţii şi-au încheiat treaba pe acest aspect", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.
Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei".