Antena 3 CNN Life Prof. dr. Vlad Ciurea, despre alimentul care poate fi consumat la fiecare masă: ”Extrem de bun pentru digestie și pentru creier!”

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre alimentul care poate fi consumat la fiecare masă: ”Extrem de bun pentru digestie și pentru creier!”

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, despre un aliment care nu este sănătos doar pentru creier, ci și pentru digestie.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre alimentul care poate fi consumat la fiecare masă: ”Extrem de bun pentru digestie și pentru creier!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    12 Aug 2023   •   12:00

Este vorba despre semințele de in care, pe lângă faptul că favorizează procesele cerebrale, sunt extrem de bune și pentru tranzitul intestinal. 

„Pentru creier, toate semințele posibile favorizează procesele cerebrale. Nucile sunt recunoscute, migdalele.

Semințele de in favorizează tranzitul intestinal.

Dacă ați observat, acum, la toate hotelurile de 4 stele se pun boluri cu semințe. Sunt foarte bune și pentru digestie și pentru creier”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN. 

Citește și: Băutura care distruge creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Se degradează, se stafidește!” Este consumată aproape zilnic de mulți români

”Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer”

Medicul a vorbit și despre importanța apei și a ceaiului pentru sănătatea organismului. 

„Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție. Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi... Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

În ceea ce privește tipul de ceai pe care ar trebui să îl consumăm, renumitul medic susține că ceaiul verde poate face minuni. 

”Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra, care după orice masă bea ceai verde. Și l-am întrebat ”De unde, domnule profesor?” și mi-a spus ”Nu de acum, eu sunt zoroastru” și îi spun ”Ce, zoroastru?”. Și în religia noastră spune așa ceva. De ce spune asta? Tot ancestral. S-a acumulat în Persia această gândire, această religie și spune acest lucru. În religie spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, a adăugat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea semințe in
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close