Antena 3 CNN Life Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Regula lui 8. Noi trebuie să funcționăm între acești parametri!”

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Regula lui 8. Noi trebuie să funcționăm între acești parametri!”

Renumitul neurochirurg și profesor universitar, medicul Vlad Ciurea a vorbit despre regula lui 8, regulă după care ar trebui să funcționăm fiecare dintre noi pentru a ne menține sănătatea.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Regula lui 8. Noi trebuie să funcționăm între acești parametri!”
Sursa foto: Facebook / Vlad Ciurea
de Laura Dinu    |    17 Mar 2022   •   10:04

”Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza  este la fel. Deci noi trebuie să funcționăm între acești parametri. Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept”, a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea

Regula lui Opt

După care este regula lui 8, germanii au spus-o.  8 ore lucrezi, 8 ore administrație, 8 ore te odihnești. Începi să reduci motoarele, nu să mănânci mult, nu spun că un pahar de vin strică, nu strică, dar depinde cât și cum și în ce condiții, relaxante și dacă se poate, după igiena de seară, cât mai repede odihnă și lucruri care ne plac.

Spre seară, ceea ce îți place, o muzică bună, o discuție bună, o carte bună, cât mai puține știri nefaste care să meargă direct spre creier. Și mergem înainte. Și toate lucrurile decurg lin, foarte lin și au și un rezultat foarte bun. Optimismul contează enorm!”, a mai spun neurochirurgul Vlad Ciurea în podcastului lui Mihai Morar, Fain și Simplu

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Noi provocăm cancerul!”

”Creierul nostru este programat la Breaking News?” a fost întrebarea la care renumitul profesor a răspuns în podcastul lui Mihai Morar. ”Creierul nostru nu este adaptat și nici nu este bine să îl adaptăm la Breaking News. Vă dați seama? E cam si cum ar intra o săgeată!”. 

”Eu nu dau drumul la Breaking News și la toate aceste știri pentru că este clar că mă încarcă în mod negativ. Această panică nu duce la nimic bun! Panica plecată din creier dezechilibrează întreg organismul. Și în tiroidă și la inimă, persoane care vin cu palpitații, nu mai spun tulburări intestinale, nu se pot concentra, nu mai văd bine, nu mai pot să își desfășoare activitatea, este noțiunea de panică. 

Primul sfat este să încercați pe toate planurile să vă mențineți o viață calmă, liniștită, să luați informațiile corecte!

Al doilea: Trebuie să ne menținem stilul de viață corect și în mod normal cu un ritm de viață corect! 

Apoi trebuie să ne alimentăm, să bem apă, ca să rezistăm la tot ce se întâmplă. 

Și al patrulea trebuie să ne continuăm activitatea intelectuală pe care o avem în mod normal!”, spune profesorul Vlad Ciurea. 

"Informația pe care o primim se răspândește în tot creierul și în tot corpul!”

"Informația pe care o primim se răspândește în tot creierul și în tot corpul. Este dovedit, toți au spus că starea de bine, de optimism, creează anumite substanțe care evoluează spre bine sau spre rău.

Chiar un savant, prof. academician. dr. Leon Dănăilă a folosit și o frază în direcția aceasta: starea de negativism, de pesimism, duce la scăderea imunității organismului și duce la acel lucru groaznic de boli neurodegenerative: Alzheimer, demență, Parkinson și la bolile neoplazice, adică cancere", a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea. 

”Noi provocăm cancerul! Noi, ca societate, suntem de vină!”

”Ce ar fi să încercăm să îl prevenim (cancerul, n.red.)? Să nu apăsăm pe clapetele respective? Noi provocăm cancerul! Noi, ca societate, suntem de vină! Noi, pentru că noi facem totul să distrugem această lume, să o infectăm, să o poluăm, să o distrugem, să ne distrugem copiii și să apară asemenea boli. Exact ca pianistul. Genele există și dacă apeși pe ele, te duc în boala aceea!”, spune doctorul Vlad Ciurea. 

 

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close