Antena 3 CNN Life Prof. dr. Vlad Ciurea, de ce nu este bine să dormim după-amiaza. Greșeala pe care o facem majoritatea dintre noi

Prof. dr. Vlad Ciurea, de ce nu este bine să dormim după-amiaza. Greșeala pe care o facem majoritatea dintre noi

Renumitul neurochirurg și profesor universitar, medicul Vlad Ciurea, este de părere că ar fi mai bine cel mult ”să picotim” puțin după amiaza, dar în niciun caz să dormim. Cel puțin între orele 16:00 și 18:00, când activitatea cerebrală este maximă.

Prof. dr. Vlad Ciurea, de ce nu este bine să dormim după-amiaza. Greșeala pe care o facem majoritatea dintre noi
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    25 Mar 2022   •   15:22

”Eu nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept”, a explicat renumitul medic. 

”Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza  este la fel”, a mai spus el. 

”Nu poți fi chirurg dacă nu crezi în Dumnezeu”

Neurochirurgul și-a dezvăluit și secretul succesului lui. 

”Cu cât urci în scara medicală, mai ales în cea chirurgicală, cu atât de apropii mai mult de Dumnezeu. Nu poți învinge o boală la nivelul creierului uman sau la nivelul sistemului nervos, în totalitate fără să fii tu convins că cineva, acolo sus, te ajută. Pentru că mâna e condusă întotdeauna de creier, iar creierul e apropiat de Dumnezeu.

Michelangelo, la un moment dat, picta și când a pictat ultima parte din Geneza spune că mâna nu mai era a lui, ci cineva îi conducea mâna. Mai mult, în ultima parte, când Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric, când a făcut lucrurile acestea, nu mai avea cartoanele acelea, scheme. Pictura îi venea. De unde îi venea? Din creier. El a fost convins de creativitate și de Dumnezeu. Așa și noi. Nu poți fi chirurg dacă nu crezi în Dumnezeu”, a dezvăluit Vlad Ciurea în podcastul lui Mihai Morar, ”Fain și simplu”.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close