Antena 3 CNN Mediu Păduri Activist de mediu, amenințat cu moartea de un patron de gater: "Cine îi protejează pe acești patroni?"

Activist de mediu, amenințat cu moartea de un patron de gater: "Cine îi protejează pe acești patroni?"

Un activist de mediu care se afla luni în zona Moldovița - Vatra Moldoviței - Vama, unde verifica o serie de informații despre transporturi de lemn, a fost amenințat de un patron de gater, care a venit cu mașina lângă autoturismul său și a început să îl întrebe ce caută în zonă.

Activist de mediu, amenințat cu moartea de un patron de gater: "Cine îi protejează pe acești patroni?"
Sursa foto: Facebook/ Daniel Bodnar
de Paul Ciurari    |    23 Feb 2022   •   13:13

Printre altele, localnicul l-a întrebat pe activistul Daniel Ghinghiloschi dacă este frate cu Daniel (n.a. Daniel Bodnar), de unde este și ce caută în zonă. Omul de afaceri i-a spus activistului că îi taie capul.

Activistul de mediu a depus plângere la Poliția Vama. Sesizarea este însoțită de înregistrarea audio, dar și video cu mașina celui care a vrut în mod evident să îl intimideze. 

Acum poliția a început o anchetă în acest caz, iar astăzi vor avea loc audierile activistului și a agresorului.

În urmă cu doar câteva săptămâni activistul de mediu Daniel Bodnar a primit amenințări pe Facebook și prin mesaje private, tot de la cei cu afaceri în industria lemnului. Atunci agresorii au fost reținuți pentru 24 de ore, după care au primit control judiciar.

"Patron de gater cu apucături de CRIMINAL. Cum poate să amenințe în asemenea hal, ziua în amiaza mare. Cine îi protejează pe acești patroni?
Cred că s-a ajuns prea departe! Eu am fost ieri pe zona Bistrița-Reghin, iar Dani și ceilalți băieți au rămas în zona Moldovița-Vatra Moldoviței-Vama!", a scris Daniel Bodnar, pe Facebook, publicând și înregistrarea cu întregul incident.

"Era parcat în așteptarea unui camion, iar patronul a venit și l-a avertizat dacă îl va filma: ,"îți tai capul dintr-o lovitură". Dani A depus plângere penală la Poliția Vama și vrem să vedem ce vor face sau ce îi va reține pe polițiști să ia atitudine în acest caz!", a mai scris acesta.

De asemenea vă reamintim că în luna septembrie a anului trecut 3 activiști de mediu au fost bătuți în pădurile din zona Vatra Dornei, după care unul dintre ei a fost umilit și dezbrăcat.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close