Antena 3 CNN Meteo Alerte meteo ANM de furtuni, ploi puternice şi caniculă cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Alerte meteo ANM de furtuni, ploi puternice şi caniculă cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Alerte meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) de furtuni, ploi puternice şi caniculă cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Alerte meteo ANM de furtuni, ploi puternice şi caniculă cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius
Sursa foto: Getty Images | jaminwell | amriphoto
de Alin Tarnovschi    |    04 Aug 2021   •   10:21

ANM a emis, în această dimineaţă, două alerte meteo de tip cod galben pentru jumătatea de sud a ţării, precum şi una pentru jumătatea de est.

Astfel, în intervalul 4 august, ora 12.00 - 5 august, ora 06.00, ANM a emis o alertă meteo de tip cod galben de ploi şi vijelii.

"În intervalul menţionat, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei şi local la munte şi în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi grindinã.

Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 25...45 l/mp.

Notã: Fenomene de instabilitate atmosfericã se vor semnala pe arii restrânse şi în restul teritoriului", se arată în alerta meteo emisă de ANM.

Alertă meteo de caniculă pentru sudul ţării, temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Cea de-a doua alertă meteo emisă de ANM se referă la intervalul 4-5 august 2021 şi este valabilă în sudul şi sud-estul ţării.

"În sudul şi sud-estul ţãrii, disconfortul termic se va accentua şi local va fi caniculã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 36 de grade, iar joi (5 august) între 34 şi 39 de grade. Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade", anunţă specialiştii ANM în alerta meteo.

Fenomene meteo extreme în România. Vremea vine cu vijelii şi temperaturi de foc

Deja se semnalează averse ce au şi caracter torenţial şi sunt însoţite de descărcări electrice, local în zona Moldovei, în Crişana, dar şi la munte, pe când în sudul şi sud-estul ţării, astăzi vom avea o vreme caniculară, cu temperaturi ce depăşesc 35 de grade Celsius

×
Subiecte în articol: vremea meteo
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close