Antena 3 CNN Meteo Fenomene meteo extreme în România. Vremea vine cu vijelii şi temperaturi de foc

Fenomene meteo extreme în România. Vremea vine cu vijelii şi temperaturi de foc

Fenomene meteo extreme în România, în următoarele zile, iar vremea vine cu vijelii în partea de nord şi temperaturi de foc în sud.

Fenomene meteo extreme în România. Vremea vine cu vijelii şi temperaturi de foc
Sursa foto: Antena 3
de Miruna Pascu    |    04 Aug 2021   •   10:02

Deja se semnalează averse ce au şi caracter torenţial şi sunt însoţite de descărcări electrice, local în zona Moldovei, în Crişana, dar şi la munte, pe când în sudul şi sud-estul ţării, astăzi vom avea o vreme caniculară, cu temperaturi ce depăşesc 35 de grade Celsius.

În Lunca Dunării, vom atinge 36 de grade Celsius.

Mâine va fi o zi şi mai caldă, temperaturile vor fi cuprinse între 28 şi 37 de grade Celsius, însă de vineri putem să spunem că, în sfârşit, vom scăpa de caniculă.

Temperatura maximă, la nivelul ţării, va fi de 33 de grade Celsius.

Până mâine, discutăm şi despre un cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru sudul şi sud-estul ţării, acolo unde şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

"Local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade", se arată într-o avertizare meteo a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Fenomene meteo extreme în România, prognoza meteo pentru următoarele zile

Precipitaţii în orele imediat următoare, meteorologii anunţă averse torenţiale în jumătatea de est a ţării, dar şi la munte.

Mai mult decât atât, mâine, meteorologii spun că începând din nord-vestul ţării şi din vestul teritoriului, instabilitatea atmosferică va deveni accentuată, iar treptat va acoperi toată ţara.

Aşadar, ne aşteptăm la fenomene meteo extreme în toată ţara: ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină.

În ceea ce priveşte temperaturile, astăzi se vor înregistra 30 de grade Celsius la Galaţi, 35 de grade la Drobeta Turnu-Severin, 26 la Baia Mare sau 33 de grade Celsius la Târgu Jiu.

În Capitală, vom avea o maximă de 35 de grade Celsius şi nu scăpăm de disconfortul termic, însă la noapte temperatura va scădea sub 20 de grade Celsius. 

×
Subiecte în articol: meteo vremea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close