Antena 3 CNN Meteo Alerte meteo de frig și vreme rea în Europa! Cod roșu și cod portocaliu de vânt și ninsori în mai multe țări

Alerte meteo de frig și vreme rea în Europa! Cod roșu și cod portocaliu de vânt și ninsori în mai multe țări

Meteorologii au emis mai multe avertizări de frig și vreme rea în Europa, pentru marți, 28 februarie.

Alerte meteo de frig și vreme rea în Europa! Cod roșu și cod portocaliu de vânt și ninsori în mai multe țări
de Mia Lungu    |    27 Feb 2023   •   15:15

Val de frig în vestul, sud-vestul și centrul continentului european, marți, 28 februarie.

  • Cod portocaliu de frig în Spania (Cod roșu de ninsori în Palma Mallorca - Masivul Serra de Tramuntana)
  • Cod roșu de vânt pe țărmurile din Croația 
  • Cod portocaliu de vânt în sudul Germaniei, Italia
  • Cod galben de frig în Germania, Franța
  • Cod galben de ninsori, frig în Spania, Portugalia

Citește și: Aurora boreală, surprinsă în imagini uluitoare, pe cerul din Marea Britanie. Cum se explică fenomenul rar

Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vremea rea în România! Ce ne așteaptă după episodul de iarnă

Este cod portocaliu și cod galben de ninsori și ploi în mai multe zone ale țării. Iar meteorologii au explicat, la Antena 3 CNN, ce ne așteaptă în zilele următoare din punct de vedere al vremii. 

”Acest episod de iarnă, așa cum se vede și în avertizările emise de meteorologi, atât codul galben, care vizează partea de vest, de centru, de nord a țării și cea mai mare parte a zonei montane, cât și codul portocaliu din zona Munților Apuseni și zona din nordul Carpaților Orientali, precum și zonele submontane aferente, este valabil până în această după amiază, la ora 15:00. 

Foarte important De precizat este că aria acestor precipitații, predominant sub formă de ninsoare, este în restrângere și în diminuare treptată, pe măsură ce ne apropiem de expirarea valabilității acestui cod”, a explicat meteorologul Diana Giurgiu la Antena 3 CNN. 

Ninsorile și ploile vor predomina și la noapte și în zilele următoare

”Precipitații vor mai rămâne și pe parcursul acestei nopți, în jumătate de nord a țării, însă acestea vor fi foarte slabe și doar pe alocuri, însă vorbim de precipitații și în regiunile sudice, precipitații sub formă de ploaie, chiar cât și sub formă de averse, în Oltenia, Muntenia, în Dobrogea. 

Pentru zona Banatului și pentru zona Carpaților Occidentali și Meridionali vorbim de precipitații mixte. Aici mă refer la zone cu ninsori, lapoviță dar și cu ploaie. În momentul în care aceste precipitații se transformă în ploaie vor favoriza acele depuneri de polei. 

Dacă vorbim de ceea ce se întâmplă din punct de vedere al regimului pluviometric în zilele următoare, aria precipitațiilor se va regăsi mai mult în regiunile sudice, și vorbim aici despre precipitații sub formă de ploaie. Doar pe zone restrânse vom avea precipitații care să se transforme în lapoviță și ninsoare. Este vorba despre precipitații slabe cantitativ.”

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close